ΒΟΥΛΑ

Στις αίθουσες των δικαστηρίων η υπόθεση της Υδρούσας - Η δικαίωση του Δημάρχου

0 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 19:58

Απόλυτα δικαιωμένος αισθάνεται ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος από την εξέλιξη της υπόθεσης όσο αφορά στην περιβόητη επένδυση στο μικρό νησάκι Υδρούσα που βρίσκεται ένα ναυτικό μίλι μακριά από τις ακτές της Βούλας.

Μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, για τον τρόπο που εκδόθηκαν εγκρίσεις σχετικές με το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας «Υδρούσα Αναπτυξιακή ΙΚΕ», ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του πρώην Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Λιακόπουλου, των ιδιοκτητών της Υδρούσας αδελφών Αλαμανή και κατά της εταιρείας στην οποία συμμετέχουν οι Νεκτάριος Νικολόπουλος και Κ. Σελίμης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο πρ.  Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατηγορείται για παράβαση καθήκοντας με σκοπό να προσπορίσει σε άλλους οικονομικό όφελος, καθώς είχε εγκρίνει κατά παράβαση το επενδυτικό σχέδιο με τίτλο " Πρότυπο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και ερμηνείας Περιβάλλοντος" που είχε αρχικά υποβληθεί το 2007  στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ).

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, προσέρχονται στην δικαστική αίθουσα με τις κατηγορίες ότι, "... ενεργώντας από κοινού, ήτοι με κοινό δόλο και κατόπιν συναπόφασης, με πρόθεση προκάλεσαν σε άλλον την απόφαση να τελέσει την άδικη πράξη (σ.σ. έγριση απο τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης του επενδυτικού σχεδίου) που διέπραξε. ... με πρόθεση, πειθώ και παραινέσεις προκάλεσαν στον κατηγορούμενο Ηλία Λιακόπουλο την απόφαση να διαπράξει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος." 

Σύμφωνα με πληροφορίες ελέγχεται και η στάση αξιωματικών του λιμενικού για ενδεχόμενες ποινικές και διοικητικές ευθύνες όσο αφορά την έγκριση εγκατάστασης πλωτών εξεδρών στο νησί. 

Η υπόθεση η οποία θα εκδικαζόταν χθες 4 Απριλίου στο Θ' Τριμελές Κακουργιοδικείο Αθηνών πήρε αναβολή για το ερχόμενο φθινόπωρο. 

Το ιστορικό

Πριν από δύο χρόνια περίπου, μετά από δικαστικούς αγώνες ετών, όπως υποστηρίζει ο Κ. Σελίμης, πρώην οδηγός λεωφορείου, κατέστη ο νόμιμος ιδιοκτήτης της Υδρούσας.

Σε συνεργασία τότε με την γνωστή παρουσιάστρια Κατερινά Λάσπα και τον επιχειρηματία σύζυγό της Νεκτάριο Νικολόπουλο, συστήνουν την εταιρεία "Υδρούσα Αναπτυξιακή ΙΚΕ" προκειμένου να πραγματοποιήσουν επενδυτικό σχέδιο στο νησί.Τα σχέδια περιελάμβαναν θέατρο 500 θέσεων, διάφορες οικολογικές δράσεις, ζώνες διασκέδασης, αστεροσκοπείο, ειδικά γλυπτά, πίστες για mountain bikes, και εγκαταστάσεις όπου θα μπορούσουν να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις όπως γάμοι, βαπτίσια κ.τ.λ.

Επίσης πριν από την σφράγιση των εγκαταστάσεων από τον δήμο, είχαν τοποθετηθεί 78 ξαπλώστρες και σκίαστρα στην παραλία για τους επισκέπτες που θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την παραλία.

Η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής 

Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης  Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, είχε από την αρχή εκφράσει τις αντιρρήσεις του για το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο και είχε κάνει γνωστό στους επενδυτές ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να βάλει φρένο στα σχέδια τους.

Ο δήμαρχος δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι στην Υδρούσα συντελείται ένα οικολογικό έγκλημα καθώς βρίσκεται σε Ζώνη Απόλυτης Προστασίας σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 254/2004."Ως δημοτική αρχή", τόνιζε προς όλες τις κατευθύνσεις, "οφείλουμε να διασφαλίσουμε αυτό το δίχτυ προστασίας".

Πολλά ήταν τα βέλη που είχε δεχτεί τότε ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για τους λόγους που αντιδρούσε στα επενδυτικά σχέδια για την Υδρούσα. Με σειρά δημοσιευμάτων τον κατηγορούσαν ότι η σθεναρή αντίδραση του δήμου, εκπορευόταν από τις αντιρρήσεις άλλων επιχειρηματιών που δραστηριουποιούνται στην περιοχή.

Μάταια προσπαθούσε να εξηγήσει ότι το νησάκι βρίσκεται σε ζώνη απολύτου προστασίας και εντάσσεται στις περιοχές αποκατάστασης φυσικού τοπίου και Αττικής Χλωρίδας και Πανίδας. Στις περιοχές της "ζώνης 1β" στις οποίες περιλαμβάνεται η Υδρούσα απογορεύεται κάθε είδους δόμηση και έργα υπαίθριας αναψυχής.Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να τον κατηγορήσουν ότι ακολουθεί αντι-επενδυτική πολιτική δημιουργώντας προσκόμματα σε επενδυτές, αγνοώντας ότι ο δήμαρχος έδωσε αγώνα, ώστε η σημαντική επένδυση για την Ελληνική οικονομία αλλά και την τοπική ανάπτυξη στον Αστέρα Βουλιαγμένης να μην ακυρωθεί.

"Είμαστε υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας δήλωσε στο vimaonline.gr o Γρ. Κωνσταντέλλος, και τόνισε ότι όποιος επιχειρηματίας θέλει να δραστηροποιηθεί στον δήμο μας είναι ευπρόσδεκτος αρκεί να τηρεί τους νόμους και τους κανόνες της Ελληνική πολιτείας. 

Το φθινόπωρο η συνέχεια...

Η συνέχεια θα δοθεί το φθινόπωρο στις δικαστικές αίθουσες, περίοδο που θα εκδικαστεί και η αγωγή που άσκησαν κατά του δημάρχου και οι επενδυτές αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 600.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση.

Με την αγωγή τους οι επενδυτές ισχυρίζονται πως όλα έχουν γίνει με νόμιμες ενέργειες και πως ουσιαστικά είναι "θύματα" του Δημάρχου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης ο οποίος "προσπαθεί να τους πλήξει κοινωνικά και ηθικά".

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.