ΑΛΙΜΟΣ

Συμφωνία Δήμου Αλίμου - ΤΑΙΠΕΔ για την επένδυση της Μαρίνας Αλίμου - Τα οφέλη του Δήμου

0 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, 18:21

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τη μακρά και εντατική συνεργασία του Δήμου Αλίμου με το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος συνεργασίας, όσον αφορά στο επενδυτικό σχέδιο της Μαρίνας Αλίμου, της μεγαλύτερης της Ευρώπης στον ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών και στα οφέλη του Δήμου.

Από τη μακρά, επίμονη και επίπονη συνεργασία ανάμεσα στη διοίκηση του Δήμου και το ΤΑΙΠΕΔ προέκυψε η "Συμφωνία - Πλαίσιο Συνεργασίας" η οποία θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 5 Απριλίου.Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης στο vimaonline.gr η εισήγησή του στο Σώμα για τη Συμφωνία - Πλαίσιο θα είναι θετική αφού θεωρεί ότι και τα δικαιώματα του Δήμου Αλίμου προστατεύονται αλλά και ένα ακόμα επενδυτικό σχέδιο, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας, θα προχωρήσει.

O Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης ευχαριστεί τον υπουργό κ. Πιτσιόρλα, αλλά και τους συνεργάτες του στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για την θετική τους στάση απέναντι στα λογικά αιτήματα του Δήμου.

Η άριστη συνεργασία που υπάρχει και από τις δύο πλευρές, αποδίδει πλέον καρπούς και όπως αναμένεται, θα συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής συνεργασίας.

Τα οφέλη του Δήμου

Σε αντίθεση με ότι είχε συμφωνήσει η προηγούμενη διοίκηση Ορφανού για το Κολυμβητήριο, να απομακρυνθεί δηλαδή αυτό από το χώρο της Μαρίνας και να γίνει σε άλλο σημείο της πόλης, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, η διοίκηση Κονδύλη διαπραγματεύθηκε και πέτυχε να παραμείνει στον υφιστάμενο χώρο με όλες τις αθλητικές του εγκαταστάσεις.

Σε αντικατάσταση του καταστήματος "Dia Noche" το οποίο θα κατεδαφιστεί, ο επενδυτής θα φτιάξει σε άλλη θέση κτίριο στο οποίο θα στεγαστούν κυλικείο, διοικητικό γραφείο του Κολυμβητηρίου και χώρος για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Το ΤΑΙΠΕΔ θα συμπεριλάβει στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την παραχώρηση της έκτασης την πρόβλεψη ότι ο επενδυτής θα καταβάλει δημοτικά τέλη και λοιπούς δημοτικούς φόρους, το ύψος των οποίων θα καθοριστεί από το Δήμο.

Θα υπάρξει συνεργασία Δήμου - επενδυτή σε θέματα σύνταξης μελετών σχετικά με πολεοδομικά θέματα κ.λπ., καθώς και συνδρομή του ΤΑΙΠΕΔ προς το Δήμο σε θέματα κυκλοφοριακής διασύνδεσης της Μαρίνας με την πόλη (αστικό ιστό).

Τέλος ο επενδυτής δεσμεύεται να δοθεί προτεραιότητα στα τοπικά αθλητικά σωματεία που έχουν έδρα στη Μαρίνα (ΝΟΚ) όσον αφορά στην παραχώρηση στέγης εντός του χώρου.

Οι υποχρεώσεις του Δήμου

Ο Δήμος δεσμεύεται να απομακρύνει από το χώρο της Μαρίνας τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και όποια άλλα στερεά απόβλητα από το χώρο με δικά του μέσα.

Παρέχει τη δέσμευση να μην προβεί σε ενέργειες που θα εμποδίσουν την εξέλιξη της επένδυσης, κυρίως καταφεύγοντας σε δικαστικές και άλλες εξωδικαστικές ενέργειες.

Τέλος δεσμεύεται να αναστείλει τυχόν εκρεμμείς δικαστικές διαδικασίες.

Θετικό πρόσημο

Με την υπογραφή της "Συμφωνίας - Πλαίσιο Συνεργασίας" ο Δήμος Αλίμου διασφαλίζει ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα είναι επωφελής και για την περιοχή και ότι ο Δήμος θα έχει σημαντική συμμετοχή στην εξέλιξή της.

Θα φέρει ανταποδοτικά οφέλη, όπως έχει ήδη ζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, και όπως είχε αναφέρει και στο παρελθόν ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, το ζητούμενο είναι να υπάρξει προστιθέμενη αξία στην εθνική και τοπική οικονομία και ανάπτυξη με σεβασμό στην κοινωνία.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.