ΑΛΙΜΟΣ

Άλιμος: "Τρύπες" αντιπολιτευτικές

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ 3 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, 21:15

Κονδύλης προς αντιπολίτευση: η συμπεριφορά σας δείχνει πως σκοπός σας είναι να βάζετε εμπόδια στο έργο μας.

Απ' ό,τι φάνηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, κάποια πράγματα στον Άλιμο δείχνουν να έχουν πάρει το δρόμο τους, φανερώνοντας ως ένα βαθμό και αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Τι κι αν έχουν περάσει λοιπόν, δυόμισι χρόνια από τότε που η παράταξη του Δημάρχου, Ανδρέα Κονδύλη ανέλαβε τη Διοίκηση στο Δήμο και, ομολογουμένως, έχει εντυπωσιάσει με το έως τώρα θετικό της έργο σε όλους τους τομείς.

Τι κι αν έχει καταφέρει μέσα σ' αυτό το σχετικά μικρό χρονικό διάστημα να λύσει και προβλήματα που ταλαιπωρούσαν για χρόνια τους δημότες και την πόλη γενικότερα, όπως ήταν αυτό της "τρύπας" στην παραλία, που έχασκε για χρόνια και έβαζε σε κίνδυνο τους πολίτες.

Τι κι αν έχει δείξει την καλή της διάθεση για εποικοδομητική συνεργασία με πτέρυγες της αντιπολίτευσης, ώστε έχοντας κοινή γραμμή να προωθήσουν στις υπερκείμενες αρχές της Πολιτείας, θέματα πολύ σοβαρά για το Δήμο, όπως αυτό της διοίκησης - διαχείρισης του παραλιακού μετώπου από το Δήμο, θέμα που συζητήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 24/2/2017 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Τι κι αν...

Δυστυχώς, και παρ' όλες τις καλές προσπάθειες της σημερινής διοίκησης του Ανδρέα Κονδύλη, αυτό που εύκολα μπορεί να διακρίνει ένας "ουδέτερος" παρατηρητής, είναι μία συνεχής, επίμονη άρνηση της μειοψηφίας, ιδιαίτερα από τις παρατάξεις του τέως δημάρχου Θάνου Ορφανού (ΠΑΣΟΚ), Νικ. Τσαμπαρλή (Ν.Δ.) και Ελένης Μπελιά (ΣΥΡΙΖΑ), που, είτε κατά μόνας, είτε φανερά συνεργαζόμενοι οι τρεις τους, ουκ ολίγες φορές, δεν συναινούν ούτε στα απλά και εν πολλοίς αυτονόητα, τα οποία προτείνει η πλειοψηφία, έστω και αν αυτά υπαγορεύονται από την κείμενη νομοθεσία. Έτσι έγινε και στην εκλογή του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, την Κυριακή 5.3.2017

Κι εδώ λοιπόν, παρατηρήσαμε ότι και οι τρεις προαναφερθέντες επικεφαλής, είπαν σε γενικές γραμμές ακριβώς τα ίδια πράγματα, για να δικαιολογήσουν την άρνησή τους να συμπράξουν στην εκλογή διαπαραταξιακού Προεδρείου, όπως προβλέπει ο Νόμος και όπως επανειλημμένα ο Δήμαρχος τους προσκάλεσε.

Και βέβαια, ήταν ολοφάνερη και η συνεννόηση που είχαν διαρκώς μεταξύ τους, στις ψηφοφορίες που ακολούθησαν, αναφορικά με τη σταυροδοσία και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ως εκ τούτου, δικαιολογημένα ο Δήμαρχος κ. Κονδύλης είπε ότι "οι τρεις σας έρχεστε προ-συνεννοημένοι εναντίον μας και η συμπεριφορά σας δείχνει πως σκοπός σας είναι να βάζετε εμπόδια στο έργο μας. Να βάζετε εμπόδια στην ομαλή λειτουργία του Δήμου, την οποία έχουμε όλοι ορκιστεί να υπηρετούμε".

Για τον υπογράφοντα, αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού αυτό το... "έργο" το έχω ξαναδεί. Όπως έχω (ξανα)γράψει στο πρόσφατο παρελθόν - προεκλογικά και μετεκλογικά -, τέτοιες μορφής αντιπολιτευτικές (ο  Θεός να τις κάνει!), τακτικές, παραπέμπουν σε άλλες, αμιγώς παλαιοκομματικές, νοοτροπίες και εποχές. Παραπέμπουν στο ελληνικό "να ψοφίσει η κατσίκα του γείτονα". Είναι τακτικές που δεν βοηθούν, αλλά, απεναντίας, στοχεύουν στο να υποσκάπτουν το έργο κάθε δημοτικής αρχής και την πρόοδο του κάθε τόπου. Είναι τακτικές που ουσιαστικά στρέφονται εναντίον των ίδιων των πολιτών.

Αυτές οι νοοτροπίες, όμως, έχουν ξεπεραστεί από την ίδια την κοινωνία, η οποία βλέπει ποιος Δήμαρχος παράγει έργο χρήσιμο για τους πολίτες και προσπαθει να δίνει λύση σε προβλήματα της καθημερινότητάς τους.

Αυτό βλέπουν και κρίνουν οι δημότες της κάθε περιοχής και εν προκειμένω οι πολίτες του Αλίμου, που βλέπουν ότι η Δημοτική Αρχή του Ανδρέα Κονδύλη κλείνει "τρύπες", κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ποικίλες "τρύπες", σαν αυτή που έχασκε στην παραλία, έτοιμη να καταπιεί όποιον είχε την ατυχία να παραπατήσει και να πέσει μέσα της.

Για αυτήν την "τρύπα" λοιπόν, που την έκλεισε αμέσως η σημερινή Διοίκηση μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της και μάλιστα με τον καλύτερο, απ' όλες τις πλευρές, τρόπο, ήρθε η αντιπολίτευση να την καταγγείλει! Και όπως έχει αποκαλύψει κατ' επανάληψη μέσα στο Δ.Σ. ο Δήμαρχος, η αντιπολίτευση - δυστυχώς - δεν έχει αρκεστεί μόνο σε αυτό.

Όπου και όποτε τους δίνεται η δυνατότητα, φροντίζουν να ανοίγουν "τρύπες" αμφισβήτησης και αντιρρήσεων, δημιουργώντας προβλήματα και βάζοντας εμπόδια σε κάθε ορθή και χρήσιμη για τους πολίτες προσπάθεια  που κάνει η Δημοτική Αρχή.

Δυστυχώς (και πάλι), όμως, γι' αυτούς, στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, ακόμη κι αν κατέβουν με ενιαίο ψηφοδέλτιο, η "τρύπα" που τους περιμενει είναι με το "στόμα" της ορθάνοιχτο. Γιατί, όπως λέει ο λαός, "όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα".

Α, και κάτι άλλο. Ορισμένοι παρηκμασμένοι "αστέρες" της δημοτικο-πολιτικής πιάτσας, μη μιλάνε και "παραμυθιάζουν" κάποιους ευκολόπιστους (λέγε αφελείς), πως θα τους στηρίξουν για να γίνουν δήμαρχοι.

Εξαιρουμένου του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που "κατρακυλά" με ιλιγγιώδη ταχύτητα και του ΠΑΣΟΚ, που παλεύει να συμμαζέψει τα κομμάτια του, η Ν.Δ. με τις επιλογές της, μπορεί και να ξαφνιάσει πολλούς μεθαύριο.

Αυτό ας το 'χουν κατά νου, όχι τόσο οι παρηκμασμένοι - φθαρμένοι, όσο οι σημερινοί ή αυριανοί παραμυθιασμένοι - παρασυρμένοι. 

Σχόλια Αναγνωστών

3 Προσθήκη σχολίου
Π. Λ. 12.03.17
Ντροπή τους
Απάντηση
ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ 12.03.17
ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥΣΤΟΝ ΔΡΑΚΟ ΘΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Απάντηση
Απλός πολίτης 11.03.17
Γειά στο στόμα σας
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.