ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Παλαιό Φάληρο: Μικρά και μεγάλα έργα παντού

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ - ΦΩΤΟ "V" 2 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, 15:53

Μικρά και μεγάλα έργα γίνονται καθημερινά παντού, στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου τα οποία δείχνουν πως η δημοτική αρχή του Διονύση Χατζηδάκη δεν εφησυχάζει.

Με το Κλειστό να βρίσκεται στο τελικό του στάδιο, την ανάπλαση των 22 στρεμμάτων στην Αγία Σκέπη να έχει δώσει ένα πραγματικό στολίδι στο παραλιακό μέτωπο εκεί που άλλοτε υπήρχαν αγριόχορτα και μπάζα, ένα ακόμα έργο εξωραϊσμού γίνεται αυτές τις μέρες στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου.

Το πρωϊνό του Σαββάτου 4, Μαρτίου 2017, στις 8.30 το πρωί, συναντήσαμε τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη, να επιβλέπει την διαμόρφωση νησίδων στην παραλιακή ζώνη, με φύτευση γκαζόν, θάμνων και δένδρων, ενώ παράλληλα γινόταν εξωραϊσμός και των πρανών, που κυριολεκτικά μεταμορφώνουν την εικόνα της περιοχής στο σημείο αυτό.

Σε σχετική ερώτηση μας, δεδομένου πως, ο χώρος αυτός δεν ανήκει στο δήμο χωροταξικά, αλλά στην Περιφέρεια Αττικής, μας είπε ότι, επειδή η Περιφέρεια Δυτικής δεν είχε πρόθεση να τον ανάπλασει και να τον καλλωπίσει, ανέλαβε μόνος του ο Δήμος να σχεδιάσει και να υλοποιήσει το έργο με δικά του χρήματα, ομορφαίνοντας και εξωραΐζοντας όλο αυτό το κομμάτι, το οποίο αποτελεί μία από τις πρώτες εικόνες που συναντά κανείς μπαίνοντας στο Παλαιό Φάληρο.

Προκειμένου να γίνει αυτό, φυτεύθηκαν εικοσιπέντε κυπαρίσσια, 30 θάμνοι (φωτίνιες), 180 πικροδάφνες και πέντε μεγάλα δέντρα, χαρουπιές. Επίσης, τοποθετήθηκαν, 1000 m² γκαζόν, με αυτόματο σύστημα ποτίσματος, μία πέργκολα και απομακρύνθηκε ένα κοντέινερ που ήταν κρυμμένο μέσα σε άγρια και άναρχη βλάστηση και το οποίο χρησιμοποιούσαν ως κατάλυμα ρομά προερχόμενοι από τη Βουλγαρία. 

Σε ό,τι αφορά το κόστος, ο κύριος δήμαρχος είπε ότι, όλο το έργο στοίχισε μόνο 18.000 €. Και πως να μην κοστίσει τόσο λίγο, όταν ο ίδιος ο κύριος Χατζηδάκης, επιβλέπει προσωπικά όλες τις εργασίες των συνεργείων, μετρώντας μέτρο προς μέτρο το γκαζόν, το υπόγειο σύστημα ποτίσματος και τα δέντρα που φυτεύονται εκεί.

Κλείνοντας, μας έκανε γνωστό πως, θα συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο την διαμόρφωση και της άλλης πλευράς, προς Καλλιθέα, ενώ η παρακείμενη γέφυρα θα ανακαινιστεί και θα βαφτεί, ώστε η είσοδος και από την πλευρά αυτή, να είναι αντάξια της γενικότερης εικόνας της πόλης. 
Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
Παντελης Βασιλειου 09.03.17
Μπράβο κ δήμαρχε . Άντε τώρα να φιαξουμε και ένα ποδηλατόδρομο σαν κάθε ευρωπαϊκή πόλη.
Απάντηση
Αρετή Λιάσκου 07.03.17
Πράγματι έχει γίνει πολύ ωραίο.Κάνω καθημερινά την διαδρομή Γλυφάδα Πειραιάς και θυμάμαι την άσχημη εικόνα που παρουσίαζε στο σημείο που αναφέραι το ρεπορτάζ.Μπράβο σας κύριε Χατζηδάκη.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.