ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΤΑΙΠΕΔ για Ελληνικό: Η επένδυση θα προχωρήσει παρά τις καθυστερήσεις

1 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, 11:25

"Τα προηγούμενα χρόνια συνηθίζαμε να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, να λέμε «ας προχωρήσουμε τώρα και θα δούμε…» και έτσι αντιμετωπίζαμε και τις επενδύσεις δήλωσε η εντεταλμένη σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου στα πλαίσια του οικονομικού φόρουμ στους Δελφούς.

Αντί να λύσουμε εξ αρχής όλα τα ζητήματα – νομικά, ρυθμιστικά, περιβαλλοντικά, πολεοδομικά, αρχαιολογικά – τα μεταθέταμε χρονικά, φέρνοντας πολλές φορές τους επενδυτές σε αδιέξοδο. Και οι ίδιοι οι επενδυτές σε πολλές περιπτώσεις προτιμούσαν αυτή την προσέγγιση, είτε από λάθος πληροφόρηση είτε με την λογική πως ό,τι και να γίνει το έργο εν τέλει θα προχωρήσει.

Μέχρι που προσέκρουαν σε τοίχο, γιατί οι νόμοι είναι νόμοι και δεν πρέπει να παρακάμπτονται. Αυτή η λογική δεν υπάρχει πια. Τουλάχιστον όχι στο ΤΑΙΠΕΔ. Πρώτα λύνουμε τα προβλήματα, διευθετούμε εκκρεμότητες και παραδίδουμε στον επενδυτή το περιουσιακό στοιχείο όσο το δυνατόν πιο τακτοποιημένο.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στην επένδυση του Ελληνικού, για την οποία παραδέχτηκε ότι έχει αντιμετωπίσει προβλήματα και καθυστερήσεις, αλλά πλέον έχει μπει στην τελική φάση για να τροχιοδρομήσει η έναρξή του.

"Το Ελληνικό είναι το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη και πρέπει να γίνει σωστά. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να παρακάμψουμε το αρχαιολογικό ζήτημα. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να παρακάμψουμε τα δασικά με την πρόφαση ή την ανάγκη να προχωρήσουν γρήγορα οι εργασίες.

Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τον επενδυτή λύνουμε όλα τα θέματα. Να αναφέρω για παράδειγμα ότι η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους «απαντά» πλήρως στο ζήτημα των δεντροφυτεύσεων που υπάρχουν στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ενώ το ΚΑΣ είναι αρμόδιο να κρίνει τα αρχαιολογικά. Στο ΤΑΙΠΕΔ είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να τελειώσουμε γρήγορα, ώστε να καλύψουμε πλήρως τα προαπαιτούμενα της διαπραγμάτευσης αλλά και να γίνει το οικονομικό κλείσιμο του διαγωνισμού, ώστε να εισπράξουμε το τίμημα".

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Μυτιληνιά 06.03.17
Να ελπίσουμε πως είναι όπως τα λέει. Πάντως η άλλη μεγάλη επένδυση, το Αφάντου στη Ρόδο από τότε που κηρύχθηκε η μισή Ρόδος αρχαιολογικός χώρος από τον κ. Μπαλτά, έχει μεινει στάσιμη. Αν προχωρήσει η κήρυξη του παλιού ΑΛίμου και του Ελληνικού ως αρχαιολογικό χώρο (τώρα ξαφνικά οι αρχαιολόγοι θυμήθκαν ότι έχει αρχ. ενδιαφέρον όλη η περιοχή?), ούτε να σκάψουμε στην αυλή μας για να φυτέψουμε ένα δέντρο δε θα μπορούμε... Γιατί να πληρώσει ο επενδυτής όταν θα έχει την αρχαιολογική υπηρεσία να του σταματά την επένδυση όποτε θέλει? Προφάσεις για να μη γίνεται τίποτα...
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.