ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Παλαιό Φάληρο: Δράσεις του 9ου Νηπιαγωγείου και του Συλλόγου ΑΛΜΑ

Γράφει η Μαίρη Τρύφων* 0 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, 22:25

Οι καλές συνεργασίες πρέπει να έχουν συνέχεια. Έτσι λοιπόν στο 9ο Νηπ/γείο Π.Φαλήρου περιμέναμε και αυτήν την σχολική χρονιά να κάνουμε νέες δράσεις με τον Σύλλογο ΑΛΜΑ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ). Αφορμή το πρόγραμμα ΕLLA (Ευρωπαϊκή Aκαδημία Δια Βίου Μάθησης) που στοχεύει να αξιοποιήσει τα άτομα με αναπηρία σε ρόλους ειδικού . Να αναδειχθούν οι ικανότητες τους σε πράγματα που μπορούν να κάνουν. Και τι πιο ωραία αφορμή για τα παιδιά από την ανακύκλωση! «The art of recycling». Καλέσαμε την Κική από το ΑΛΜΑ, που ήρθε στο σχολείο για να μας δείξει πώς να κάνουμε όμορφες μαράκες από ανακυκλώσιμα υλικά.Μπορεί να είχαμε μιλήσει για άτομα με αναπηρίες, να είχαμε ευαισθητοποιηθεί για την διαφορετικότητα μέσα από την τέχνη, τα βιβλία, τις εικόνες, τα τραγούδια, τα βιντεάκια, αλλά για αρκετά παιδιά ήταν η πρώτη τους φορά που έρχονταν σε άμεση επαφή με άτομο με αναπηρία. Αντιδράσεις; Λογικές…κάτι μικρά γελάκια από λίγους, αλλά ενδιαφέρον είχαν οι αντιδράσεις των υπολοίπων παιδιών. Όχι από εμάς τους ενήλικες, εμείς ήμασταν παρατηρητές. Τους έκαναν αυστηρότατες παρατηρήσεις για τον τρόπο τους ,τους έβαλαν στην «θέση» τους γρήγορα!

Η Κική με τον τρόπο της κέρδισε τα παιδιά που μετά από λίγο την ρωτούσαν , ζητούσαν την βοήθειά της για τις μαράκες, της πήραν συνέντευξη για να την γνωρίσουν καλύτερα! Δεν χρειάστηκε παρά μόνο λίγη ώρα, αρκετή ευαισθητοποίηση και ενημέρωση, λίγα ανακυκλώσιμα υλικά, και το αποτέλεσμα ήταν η Κική να γίνει γρήγορα η ΚΥΡΙΑ ΚΙΚΗ, όπως και οι άλλες κυρίες, οι νηπιαγωγοί .

Χρειάστηκε διάθεση για προσπάθεια και συνεργασία, πολλή αγάπη και η υποτιθέμενη ανικανότητα έγινε ικανότητα για δημιουργία. Δόθηκε λίγος χώρος και χρόνος και ο θεωρητικά ανίκανος άλλαξε σε πρακτικά ικανό. Θα κρατήσω τα λόγια της Κικής που φεύγοντας ρωτούσε με αγωνία: « Ήμουν καλή; Τα είπα όλα; Δεν ντράπηκα, έτσι;;». Όχι Κυρία Κική, ήσουν πολύ καλή και ικανή ! Τα είπες όλα και μας έδειξες ακόμη περισσότερα. Ευχαριστούμε!

* M.Ed Διοίκηση και διαχείριση εκπ/κων μονάδων 
Προϊσταμένη 9ου Νηπ/γείου Π.ΦαλήρουΣχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.