ΑΛΙΜΟΣ

Δήμαρχος Αλίμου προς την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ: "Η στάση σας στρέφεται εναντίον των συμφερόντων του Δήμου"

6 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, 15:15

Η αδικαιολόγητη  πολύμηνη καθυστέρηση εκ μέρους της ΕΤΑΔ της υπογραφής της οριστικής σύμβασης παραχώρησης των ακτών του Αλίμου στο Δήμο, ανάγκασαν τον δήμαρχο Ανδρέα  Κονδύλη να φέρει το θέμα ως έκτακτο, προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Στις 24 Φεβρουαρίου ενημερώνοντας τους δημοτικούς συμβούλους για το συγκεκριμένο θέμα είπε πως, ήδη, ο δήμος έχει διατυπώσει τη διαμαρτυρία του για την καθυστέρηση αυτή στη διοίκηση της ΕΤΑΔ.

Παράλληλα κατήγγειλε το γεγονός πως "χτυπάει στου κουφού την πόρτα" αφού παρά τις επανειλλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ δεν βρήκε καμία ανταπόκριση εκ μέρους του, πράγμα που του γεννά υποψίες σχετικά με το αν είναι διατεθειμένος να ολοκληρώσει τη διαδικασία παραχώρησης, δεδομένου ότι έχει ήδη συσταθεί το "Υπερταμείο" και θα μπορούσε να προκύψει πολύ σοβαρή εμπλοκή από την καινούργια διοίκηση του Υπερταμείου. 

Ο δήμαρχος πρότεινε προς το δημοτικό συμβούλιο να ψηφίσει ομόφωνα κείμενο διαμαρτυρίας προς την ΕΤΑΔ για την καθυστέρηση της τελικής υπογραφής της παραχώρησης. 

Την εισήγηση - πρότασή του αυτή αποδέχθηκαν όλες οι πτέρυες της αντιπολίτευσης, πλην του συνδυασμού "Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι" το οποίο στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ. 

Η τοποθέτηση  του Δημάρχου 

"Mε μια γενναία πολιτική απόφαση, η Κυβέρνηση προχώρησε και παρέδωσε τη διοίκηση και διαχείριση των ακτών στους τρείς παραλιακούς δήμους δηλαδή στον Άλιμο, τη Γλυφάδα και τη Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη. Έτσι, εάν συνυπολογίσουμε και την παραχώρηση που έχει γίνει, που επίσης ήταν μια πολύ γενναία απόφαση, στην Περιφέρεια Αττικής για ανάπλαση και αξιοποίηση του Παραλιακού Μετώπου Μοσχάτου, Ταύρου-Καλλιθέας, έχουμε στο σύνολο του σχεδόν το Παραλιακό Μέτωπο από τον Πειραιά μέχρι τη Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη παραχωρημένο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όμως δυστυχώς αυτή η απόφαση, που έχει ήδη λάβει και τα τυπικά χαρακτηριστικά της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και της Απόφασης του Δ.Σ. της ΕΤΑΔ, δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Δεν μπορεί να υλοποιηθεί για άγνωστο λόγο, διότι κωλυσιεργεί, αναβάλλει, δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να πω, η Διοίκηση της ΕΤΑΔ να προχωρήσει πλέον στην τελική υπογραφή των συμβάσεων που έχουν ήδη καταρτιστεί από τις Νομικές μας Υπηρεσίες.

Δεν έχω μπορέσει, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μου και τα έγγραφα που έχω στείλει και τα τηλεφωνήματα και τα email προς τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ, να έχω κάποια επαφή μαζί του και κάποια συνεργασία. Εκτιμώ ότι μπαίνει ένα σοβαρό ζήτημα πια για το αν η ΕΤΑΔ θέλει να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια και αν θέλει να την ολοκληρώσει, δεδομένου ότι έχει ήδη συσταθεί το «Υπερταμείο» και θα μπορούσε ενδεχομένως να προκύψει πολύ σοβαρή εμπλοκή από την καινούργια υπερ-διοίκηση του Υπερταμείου.

Γι’ αυτό λοιπόν προτείνω, μιας και όλες οι άλλες απόπειρες του Δήμου μας δεν έχουν αποφέρει αποτέλεσμα, και επειδή εδώ που έχουμε φτάσει πια δεν μπορούμε να είμαστε και βέβαιοι εάν και πότε θα ‘πέσουν’ οι υπογραφές, να στείλουμε μια ομόφωνη απόφαση στην ΕΤΑΔ. Λέω ομόφωνη, γιατί έχει μια δεδομένη βαρύτητα όταν ένα σώμα και όλες του οι πτέρυγες ομόφωνα καταλήξουν κάπου.

Προτείνω λοιπόν να πάρουμε μια απόφαση, όπου θα μνημονεύσουμε αυτό το ιστορικό και θα αποφαινόμαστε ότι «Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου:

1) Διαμαρτύρεται για την 5μηνη καθυστέρηση υπογραφής εκ μέρους της διοίκησης της ΕΤΑΔ ΑΕ, των οριστικών συμβάσεων παραχώρησης της διοίκησης – διαχείρισης των ακτών, η οποία εκκρεμεί από το Σεπτέμβριο του 2016.

2) Προσκαλεί την ΕΤΑΔ ΑΕ άμεσα να συμπράξει στην υλοποίηση των ήδη ειλημμένων Αποφάσεων, οι οποίες έχουν και επίσημα ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση.

3) Προσκαλεί την ΕΤΑΔ ΑΕ άμεσα να συμπράξει στην υπογραφή των σχετικών συμβάσεων, οι οποίες έχουν ήδη καταρτιστεί και είναι έτοιμες.

Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση εκτιμούμε ότι είναι επιζήμια.»


Πρόκειται για ένα έγγραφο σχετικά ουδέτερο, που όμως επισημαίνει ένα πραγματικό πρόβλημα και ασκεί πίεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Λευκό ψήφισε η παράταξη "Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι" 

Το "Λευκό" επέλεξε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ξαφνιάζοντας τη δημοτική αρχή, καθώς και όλους όσους παρακολουθούσαν τη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Και αυτό γιατί, οι αντιρρησίες αυτοί (αυτές εν προκειμένω) δημοτικοί σύμβουλοι, δεν στάθηκαν στο "επί της ουσίας" του ζητήματος, αλλά σε δευτερεύοντα έως και τριτεύοντα θέματα, προσπαθώντας έτσι να δικαιολογήσουν το "Λευκό" της ψήφου τους. 

Η γενικότερη αυτή στάση τους, υποχρέωσε - δικαίως κατά την άποψή μας - τον Δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη να τους πει πως, δυστυχώς, ψηφίζουν κατ' εντολή του ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας το συμφέρον της πόλης. 

Σε δήλωσή του δε, προς το vimaonline.gr αναφέρει τα παρακάτω: 

"Αποτελεί ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας για το Δήμο μας η απόκτηση του ελέγχου των Ακτών του. Γι' αυτό και είναι κρίμα ορισμένα μέλη του Δ.Σ. να μην στηρίζουν μία τέτοια προσπάθεια. Η λευκή ψήφος των συναδέλφων αποτελεί παραφωνία σε μία υπόθεση, που θα έπρεπε να έχει τα χαρακτηριστικά ομόψυχης, κοινής, αποφασιστικής διεκδίκησης σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν στηρίζουν την προσπάθεια, χωρίς να αιτιολογούν τη διαφοροποίησή τους και χωρίς να κάνουν καμία άλλη πρόταση. Αυτή η στάση δεν στρέφεται εναντίον της πλειοψηφίας, στρέφεται εναντίον των συμφερόντων της πόλη μας, λυπάμαι πολύ."

Σχόλια Αναγνωστών

6 Προσθήκη σχολίου
Παλιος Καλαμακιώτης 07.03.17
Δώσε πόνο Κονδύλη, τα έχουν χάσει τα ΣΥΡΙΖΑκια
Απάντηση
αηδιασμενος 03.03.17
εκει μεσα στο ανω κατω ειναι παρε τον ενα και βαρα τον αλλο,σα δεν ντρεπονται ΑΗΔΙΑ
Απάντηση
Ποσειδών 02.03.17
ανοίξτε τις παραλίες και αφήστε τα παπαγαλίστικα άσπρο μαύρο κόκκινο μπλέ.
Απάντηση
Κ.μ. 02.03.17
Μάλλον η κυβέρνηση εμπαίζει τους δημαρχους. Δεν νομιζω ότι θα παραχωρησουν ποτε τις παραλιες στους δημους.
Απάντηση
Παρασυρμένη 02.03.17
Ανω κάτω στο καλαμάκι και πράσινα άλογα.Και μόνο από την ονομασία που δωσανε στο συνδυασμό τους μπορείς να καταλάβεις τι μέρος του λόγου είναι.Άκου "άνω κάτω..."!!!
Απάντηση
ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΠΛΑΓΙΩΣ 07.03.17
Θα ήταν καλύτερα να βγαλουν το κομμα τους
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.