ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Σε ένα μήνα θα φωταγωγηθεί το Σήμα της Ολυμπιακής στην Αργυρούπολη

0 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, 13:44

Σε ένα μήνα περίπου θα δοθεί στους πολίτες, όχι μόνο του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, αλλά όλης της Αθήνας, ένα τοπόσημο που ξυπνά μνήμες και υποδηλώνει το μεγαλείο μιας παλαιάς και ένδοξης αεροπορικής εταιρείας.

Το μεγάλο σήμα της Ολυμπιακής που βρίσκεται επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης στο ύψος της Λ. Αλίμου εξωραϊζεται, συντηρείται από το Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, για να φωταγωγηθεί ξανά και να παραδοθεί στα μάτια των περαστικών φρεσκοβαμμένο και φωταγωγημένο, θυμίζοντας την περίοδο ακμής της Ολυμπιακής αεροπορίας, τότε, που έφτανε σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, μεταφέροντας το όνομα της Ελλάδας δεμένο στους διάσημους κρίκους που  απεικονίζονταν στο σώμα των αεροσκαφών της. 

Αυτό δήλωσε σήμερα το πρωί μιλώντας στην πρωϊνή εκμπομπή του ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, μαζί με τον Δήμαρχο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, ο οποίος υπήρξε πιλότος της Ολυμπιακής και σήμερα είναι πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χειριστών Αεροσκαφών. Όπως είπε ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης το σήμα της Ολυμπιακής αποτελεί ένα τοπόσημο αφού από το 1964 που τοποθετήθηκε έως και τις μέρες μας αποτελεί σημείο αναφοράς και ραντεβού για τους πολίτες ολόκληρης της Αθήνας. 

"Ανακαινίζουμε το σήμα της Ολυμπιακής όπως το είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά. Είναι δε συγκινητική η απήχηση που είχε αυτό στους Αθηναίους. Από την ημέρα που βάλαμε τις σκαλωσιές, λάβαμε 3.000 περίπου μηνύματα ανθρώπων που επιδοκιμάζουν αυτή μας την κίνηση. Όλοι έχουν να αναφέρουν μια προσωπική ιστορία με αναφορά στο σήμα της Ολυμπιακής που υπήρξε σημείο συνάντησης από το 1964 που τοποθετήθηκε έως και τις μέρες μας", τόνισε ο Δήμαρχος. 

Στην προσπάθεια ανακαίνισης του σήματος όπως είπε ο Δήμαρχος συμμετέχει και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Χειριστών της Ο.Α. ενώ ανήγγειλε μια μεγάλη γιορτή  όταν θα τελειώσουν όλες οι εργασίες ανακαίνισης του σήματος. 

Τέλος ο δήμαρχος τόνισε την ανάγκη να βγουν από την αφάνεια σημεία που είναι δεμένα συναισθηματικά με τις μνήμες μιας παλαιότερης εποχής. Μιας εποχής στα θετικά στοιχεία της οποίας θα πρέπει να ξαναγυρίσει η Ελλάδα.

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: Εξαιρετική η πρωτοβουλία του Δημάρχου

Εξαιρετική χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου ο Δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ο οποίος υπήρξε πιλότος της Ο.Α. και σήμερα είναι πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χειριστών Αεροσκαφών.

"Αυτό το σήμα, ακόμα και όταν έπαψε η εταιρεία να υπάρχει, αναγεννά πολύ θετικές μνήμες σε μας που δουλέψαμε σ' αυτή την ιστορική, την πολύ μεγάλη εταιρεία. Αυτό που κάνει ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης είναι σημαντικό και για έναν ακόμα λόγο. Γιατί, είναι από τα λίγα πράγματα που έμειναν από την πολύ φωτεινή και πολύ σημαντική αεροπορική ιστορία που λέγεται Ολυμπιακή Αεροπορία.  

 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.