ΓΛΥΦΑΔΑ

Γλυφάδα: Εντατικές εργασίες στο νέο κοιμητήριο της πόλης (Εναέρια Πλάνα)

0 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017, 23:47

Μετά από πολλές περιπέτειες, η Γλυφάδα σύντομα θα αποκτήσει το νέο της κοιμητήριο αφού η κατασκευή του προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Ήδη οι εργασίες στο χώρο που παραχωρήθηκε στο Δήμο από την Αεροπορία στον Υμηττό, είναι εμφανείς, ενώ έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση του σκελετού του Ναού του Κοιμητηρίου. 

Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο παλαιό νεκροταφείο της Γλυφάδας καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη ολοκλήρωσης των απαιτούμενων εργασιών, το συντομότερο δυνατόν και να λειτουργήσει άμεσα. Αν και η πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να γίνει αυτό μέσα στο 2017, θεωρείται από τους καλά γνωρίζοντες τα διαδικαστικά θέματα, πολύ δύσκολο. 

Όπως και να είναι όμως, σημασία έχει ότι η πόλη της Γλυφάδας λύνει το τεράστιο πρόβλημα του ενταφιασμού των νεκρών της για τα επόμενα χρόνια, αποδεικνύοντας πως με οργανωμένες προσπάθειες επιλύονται τα προβλήματα με τον καλύτερο τρόπο. 

Μετά την αυθαίρετη προσπάθεια του προηγούμενου δημάρχου Κ. Κόκκορη να δημιουργήσει νέο Κοιμητήριο σε προστατευόμενη ζώνη του Υμηττού, με όλα τα κωμικοτραγικά που συνόδεψαν αυτή την ενέργεια, την αρνητική δημοσιότητα που είχε ο δήμος Γλυφάδας και τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές, το πρόβλημα λύνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Το ιστορικό της παραχώρησης 

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να θυμίσουμε πως στο δήμο Γλυφάδας έχει παραχωρηθεί με νόμο, στο χώρο του στρατοπέδου της Αεροπορίας στον Υμηττό, έκταση 42 στρεμμάτων προκειμένου να δημιουργηθεί το  Κοιμητήριο.Ο δήμος με δικές του δαπάνες, αλλά και έπειτα από προσωπικές ενέργειες του δημάρχου Γ. Παπανικολάου, έχει προχωρήσει στην έκδοση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων από το κράτος.

Κατά την τελετή παράδοσης του χώρου τον Ιανουάριο του 2015 παρουσία του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια  και της ηγεσίας της Αεροπορίας ο κ. Παπανικολάου, είχε δηλώσει στο vimaonline.gr:

"Τα 42 στρέμματα παραχωρήθηκαν με νόμο για την λειτουργία του Κοιμητηρίου της πόλης. Όλοι γνωρίζουν την πίεση που δέχεται ο Δήμος και η Μητρόπολη από τους δημότες που δεν έχουν που να θάψουν τους δικούς τους ανθρώπους"."Η έκταση αυτή είναι μακριά από τον ιστό της πόλης και πάνω από ένα χιλιόμετρο μακριά από την πρώτη εκτός σχεδίου κατοικία. Είναι μία έκταση που με δικό μας σχεδιασμό θα αρχίσει γρήγορα η χωροθέτηση του νέου Κοιμητηρίου. Επίσης, υπάρχουν πολλές εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις του στρατού οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του νέου Κοιμητηρίου".


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.