ΓΛΥΦΑΔΑ

Παπανικολάου: Θα κάνουμε τη Γλυφάδα Μητρόπολη της Αθηναϊκής Ριβιέρας

7 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017, 14:00

Άννυ Καυκά, Γιώργος Τσακίρης, Τάσος Γαϊτάνης, Γιώργος Παπανικολάου και Παύλος - Μαρίνος Δελλαδέτσιμας.

Η Γλυφάδα επενδύει στην εξωστρέφεια. Αυτό απέδειξε χθες με την εκδήλωση "Επιχειρηματικότητα και Τουρισμός στη Γλυφάδα", αφού είναι ο δεύτερος δήμος μετά την Κηφισιά που φιλοξενεί ημερίδα για τον τουρισμό στα πλαίσια προγράμματος  του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής" και της Γραμματείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Γκολφ της Γλυφάδας, την Δευτέρα 20/2/2017 παρουσία εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου της πόλης, εκπροσώπων φορέων και πολιτικών ενώ συντονιστής ήταν ο Τάσος Γαϊτάνης, Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νέας Δημοκρατίας.Ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Τσακίρης, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας και δημοτική σύμβουλος Άννυ Καυκά και ο καθηγητής Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Παύλος-Μαρίνος Δελλαδέτσιμας.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών ακολούθησε διάλογος ανάμεσα στο κοινό και τους ομιλητές.

Ρόδη Κράτσα: Χρειαζόμασε τοπικά κέντρα ανάπτυξης 

Την ημερίδα άνοιξε η πρόεδρος του Ινστιτούτου "Κωνσταντίνος Καραμανλής" Ρόδη Κράτσα, με αναφορά μνήμης και ενός λεπτού σιγή στον εκλιπόντα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελο Μπασιάκο, του οποίου η κηδεία είχε γίνει λίγες ώρες νωρίτερα. 

Η κυρία Κράτσα τόνισε πως η χώρα πρέπει να βρεθεί σε ένα άλλο αναπτυξιακό περιβάλλον και πως οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να είναι έτοιμες για να μπορέσουν να ανταποκριθούν. Τόνισε δε πως για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται να αναπτυχθούν τοπικά κέντρα ανάπτυξης.


Στο βήμα η πρόεδρος του Ινστιτούτου "Κωνσταντίνος Καραμανλής" Ρόδη Κράτσα. 

Ο Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Τάσος Γαϊτάνης επεσήμανε πως παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, πιστεύει πως υπάρχει μέλλον στις τοπικές αγορές. Αναφερόμενος στην ανάγκη οι πόλεις να ξεφύγουν από την κεντρική διοίκηση αναφέρθηκε σε παραδείγματα πόλεων του εξωτερικού όπως η Φραγκφούρτη, η Βοστώνη, η Βαρκελώνη κ.ά., που έχουν αναπτύξει το δικό τους αναπτυξιακό μοντέλο στηριζόμενες σε εξειδικευμένες υπηρεσίες και προϊόντα.  

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Τσακίρης μίλησε με στοιχεία για την πορεία του Ελληνικού Τουρισμού, αναφέρθηκε στην περίοδο 2009 - 2012 όπου σημειώθηκε δραματική μείωση στην Αθήνα η οποία αποξενοδοχοποιήθηκε αφού έκλεισαν πολλές μονάδες και στην ανάκαμψη που παρατηρείται από το 2013 και μετά. Αναφέρθηκε δε στο παραλιακό τόξο και πως πρέπει αυτό να αξιοποιηθεί αποτελώντας έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό.

Παπανικολάου: Θα προσπαθήσουμε να καταστήσουμε την πόλη μας Μητρόπολη της Αθηναϊκής Ριβιέρας 

Το στόχο να γίνει η Γλυφάδα Μητροπολιτική πόλη στη Ριβιέρα της Αττικής περιέγραψε κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου. 

Αναφερόμενος στις προοπτικές ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου στο οποίο βρίσκεται και ο Δήμος Γλυφάδας, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα δύο μεγάλα πρότζεκτ της περιοχής, στον Αστέρα της Βουλιαγμένης και στη μεγάλη επένδυση του Ελληνικού. 

"Υπάρχουν μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή. Ο Αστέρας της Βουλιαγμένης προχωράει, το Ελληνικό έχει αρχίσει και κινείται" τόνισε ο κ. Παπανικολάου.Αναφερόμενος δε, στην πόλη που θα δημιουργηθεί μέσα στο πρ. αεροδρόμιο υπογράμμισε πως, η Γλυφάδα δεν θα μείνει πίσω. "Δεν έχουμε καμία διάθεση να μείνουμε πίσω. Και το λέω όχι με διάθεση ανταγωνισμού αλλά σαν άμιλλα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να καταστήσουμε την πόλη μας Μητρόπολη της Αθηναϊκής Ριβιέρας" κατέληξε.

Απαριθμώντας τα πλεονεκτήματα της Γλυφάδας ο Γ. Παπανικολάου μίλησε για την παραλία και την προσπάθεια που κάνει ο δήμος να την καταστήσει ελκυστική στους τουρίστες λέγοντας πως, φέτος αναμένεται να μπει στην κατηγορία των παραλιών με γαλάζια σημαία. 

Αναφέρθηκε επίσης, στις δημοτικές μαρίνες, στο Γκολφ και στο ανεπτυγμένο εμπορικό κέντρο που όλα μαζί θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό τουριστικό προϊόν σε συνδυασμό με τα ξενοδοχεία που διαθέτει η πόλη.

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα ζεστά νερά που βρέθηκαν σε γεωτρήσεις στην Αιξωνή και τον χαρακτηρισμό τους ως "ιαματικά", λέγοντας πως σκοπεύουν να αναπτύξουν υποδομές τέτοιες που θα καταστήσουν τη Γλυφάδα ιαματικό προορισμό. "Μετά το Λουτράκι και στη Γλυφάδα" είπε χαρακτηριστικά.

Άννυ Καυκά: Ας κάνουμε τη Γλυφάδα μας το ομορφότερο και ελκυστικότερο OPEN MALL στη Ευρώπη

Tη σημασία των τοπικών αγορών για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την απασχόληση, τόνισε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας Άννυ Καυκά, στην ομιλία της. 

"Η μικρομεσαία επιχείρηση παρά τις τεράστιες πιέσεις που δέχεται από τη δραματική μείωση της κατανάλωσης, τις αυξήσεις των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών και τις επιθέσεις που δέχεται από το όλο και αυξανόμενο παρεμπόριο και τις μεγάλες αλυσίδες, εξακολουθεί να διατηρεί μια προνομιακή θέση στην ελληνική οικονομία και να είναι ένας από τους σημαντικότερους εργοδότες και ένας από τους βασικούς υποδοχείς απασχόλησης" είπε. 

Στην αγορά της Γλυφάδας σήμερα δραστηριοποιούνται περίπου 2.500 επιχειρήσεις εκ των οποίων, το 30% είναι εμπορικά καταστήματα, άλλο ένα 30% είναι επιχειρήσεις εστίασης, καφέ και φούρνοι, ένα 10% καταστήματα τροφίμων και το υπόλοιπο 30% διαφόρων εμπορικών σκοπών και υπηρεσιών μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ απασχολούνται πάνω από 15.000 εργαζόμενοι.

Η κυρία Καυκά αναφέρθηκε στο στόχο της αναβάθμισης της Αγοράς της Γλυφάδας σε Διεθνή Εμπορικό Τουριστικό προορισμό με την υλοποίηση του Project «OPEN MALL

"Πρέπει να δημιουργήσουμε  τις συνθήκες ώστε η αγορά της Γλυφάδας να γίνει το ομορφότερο και ελκυστικότερο OPEN MALL στη Ευρώπη" τόνισε και απαρίθμησε τις προϋποθέσεις γι' αυτό.

Η πρόεδρος επίσης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Συλλόγου και τη συνδιοργάνωση δύο μεγάλων εκδηλώσεων που στόχο είχαν την τόνωση της αγοράς αλλά και την ψυχαγωγία των πολιτών: "Tην κόκκινη νύχτα" και την "Κόκκινη Κυριακή" οι οποίες προσέλκυσαν πάνω από 200.000 επισκέπτες.

"Φυσικά" τόνισε η κυρία Καυκά,  "χρειάζεται και η δραστηριοποίηση όλων των φορέων της πόλης (Δημοτική αρχή, πολιτιστικοί σύλλογοι, εθελοντικές οργανώσεις κλπ ). Ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των καταστημάτων ώστε να αποκτήσουμε την δύναμη και τον όγκο για να αντιμετωπίσουμε τον ανταγωνιστή που δεν είναι φυσικά ο συνάδελφος στο διπλανό κατάστημα άλλα τα κλασικά κλειστού τύπου mall και το πολυδιαφημισμένο καινούργιο κλειστό mall που θα κατασκευαστεί τα επόμενα χρόνια στο Ελληνικό".

"Ας αντιδράσουμε λοιπόν για να αναστρέψουμε αυτή την δυσάρεστη κατάσταση που ζούμε εδώ και πολλά χρόνια παρακολουθώντας μουδιασμένοι τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται
Ας συνεργαστούμε όλοι μαζί Κράτος, Δήμος, Εμπορικός Σύλλογος, Έμποροι, πολιτιστικοί σύλλογοι, εθελοντικές οργανώσεις και απλοί πολίτες να αναβαθμίσουμε το Εμπορικό κέντρο της πόλης μας και να προκαλέσουμε επισκέπτες και συμπολίτες μας να έρθουν και να περάσουν καλά, να διασκεδάσουν να περπατήσουν και φυσικά να ψωνίσουν".

"Να τους δείξουμε ότι η πόλη μας, η Γλυφάδα μας είναι πολύ πιο όμορφη από το κάθε τύπου κλειστό Mall. Να περάσουμε το μήνυμα ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να βελτιώσουμε το μέλλον μας και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό brand name: "OPEN MALL GLYFADA" που θα μας φέρει πίσω τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί από την πόλη μας όπως επίσης τους καταναλωτές που χάσαμε Έλληνες και ξένους", είπε καταλήγοντας. 
Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας Άννυ Καυκά με τον αντιδήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο. 


Σχόλια Αναγνωστών

7 Προσθήκη σχολίου
STAMATIS 20.03.17
Χρειάζονται αρκετα για να γίνει καλύτερη η Γλυφάδα. οπως 1. Αφαίρεση αφισών και αυτοκολλητων απο στασεις, ΟΤΕ-καφαο, τοιχους, επιβολή προστιμων απο Δημ.Αστυνομια, 2. Αδεσποτα σκυλιά, μάζεμα και οχι ελευθερη κυκλοφορίαζ 3. Ακαθαρσίες σκυλων απο πεζοδρομια, προστιμα σε ιδιοκτητες 4.οχι σκουπιδια διπλα σε καδους 5. κοψιμο-κλαδεμα δενδρων διπλα απο κολονες φωτισμου ωστε επαρκής φωτισμος σε δρομο και πεζοδρομιο 6. Μικροκαδοι κατα μηκος δρομων για μικροσκουπιδια 7. Επισημανση λιμναζοντων νερων απο ποτισματα παρκων δημου και τροπος εξαφανισης των 8.επισημανση επικινδυνων πεζοδρομιων και διορθωση κ.α
Απάντηση
Μπεκρής Τάσος 23.02.17
Πολύ σωστή η παρατήρηση για το Ελληνικό.Ο δήμαρχος Γλυφάδας όμως μάλλον πρέπει να τα συμφωνήσει πρώτα με τον Γκορτζίδη από το Ελληνικό αφου με αυτόν τον πρώην συριζαίο και σημερινό ΛΑΕ φαίνεται το τα βρίσκει γενικά.
Απάντηση
Δημαρχε 23.02.17
Το Ελληνικο με τους λαθρομεταναστες ειναι διπλα σου. Εκει τι θα γινει;
Απάντηση
γλυφαδιώτης 22.02.17
Πρώτα πρέπει να αναβαθμιστεί η Μεταξά που είναι ένα χάλι μαύρο. Το οδόστρωμα είναι τραγικό και η αισθητική της απαίσια. Ας ξεκινήσει η δημοτική αρχή από κει.
Απάντηση
gmail 22.02.17
Η πρόεδρος του ΕΜπορικού συλλόγου είναι πολύ δραστήρια και μπράβο για τις προθέσεις της, όμως θα είναι έκπληξη αν μπορέσει να πείσει τους μαγαζάτορες να συμβάλλουν στην αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της πόλης. Οι περισσότεροι μέσα στην αγωνία τους κοιτούν μόνο το σήμερα. Για τους γνήσιους καταστηματάρχες λέω, γιατί υπάρχουν και οι μαγαζάτορες τους ενός, δύο άντε τριών μηνών για ευνόητους λόγους
Απάντηση
Γιώργος 22.02.17
Ιαματικά νερά στη Γλυφάδα. Αυτό είναι έκπληξη
Απάντηση
Ν. Παρασχάκη 22.02.17
Πολύ σημαντική ημερίδα. Μακάρι να μη μείνει στα λόγια
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.