ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Παλαιό Φάληρο: Ξεκινά τη λειτουργία του ο νέος παιδικός σταθμός στην οδό Διαγόρα

0 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017, 09:22

Φωτ. αρχείου

Χατζηδάκης: Μετατράπουμε το οικονομικό μας πλεόνασμα και κοινωνικό μέρισμα

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Νέου Τμήματος Προσχολικής Αγωγής επί της οδού Διαγόρα 4 (παλαιό ΙΚΑ Αγίας Βαρβάρας).

Το νέο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής θα λειτουργεί σε ισόγειο χώρο 400 τ.μ (εκ των οποίων τα 95τ.μ. θα αποτελούν τους κοιτώνες των παιδιών) και θα πρέπει να αναφερθεί ότι έχει κατασκευαστεί με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφαλείας και υγιεινής προκειμένου τα παιδάκια να απολαμβάνουν την παραμονή τους στο χώρο.

Εκτός από το σύγχρονο εξοπλισμό και τις παιχνιδοκατασκευές που τοποθετήθηκαν, ειδική πρόβλεψη ελήφθη για τα δάπεδα ασφαλείας ενώ και οι δύο αύλειοι χώροι διαμορφώθηκαν κατάλληλα με την προσθήκη δαπέδου ασφαλείας και την τοποθέτηση νέων πολυσύνθετων παιχνιδιών εξωτερικού χώρου.

Το νέο Τμήμα Δημιουργικής Προσχολικής Αγωγής θα φιλοξενήσει άμεσα 85 παιδάκια ενώ οι δυνατότητες του είναι για 110, κάτι που αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τις νέες οικογένειες και τα παιδιά της περιοχής.

Το όλο έργο αυτοχρηματοδοτήθηκε στο σύνολο του με ίδιους πόρους του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και στους 8 συνολικά παιδικούς σταθμούς του Δήμου Παλαιού Φαλήρου εξυπηρετούνται καθημερινά περί τα 650 βρέφη, παιδάκια και νήπια , προσφέροντας σημαντικό έργο αγάπης, ασφάλειας, φροντίδας και αγωγής. ενώ ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι όταν ανάλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή τα φιλοξενούμενα παιδάκια ήταν μόλις 140.

Αναφερόμενος στο νέο Τμήμα, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης μεταξύ άλλων τόνισε ότι :

"Παραδίδουμε στους Δημότες του Παλαιού Φαλήρου έναν σύγχρονο Παιδικό σταθμό και βοηθάμε έμπρακτα και ουσιαστικά τη μητέρα , το παιδί, την νέα οικογένεια. Όλα τα παραπάνω κατέστησαν δυνατά χάρη στη οικονομική ευρωστία του Δήμου μας, που μας επέτρεψε να εφαρμόζουμε μια σειρά από δράσεις και πολιτικές που στηρίζουν στην πράξη εκατοντάδες συμπολίτες μας, μετατρέποντας το οικονομικό μας πλεόνασμα σε κοινωνικό μέρισμα. Συγχαρητήρια στους εργαζόμενους και την Διεύθυνση των Παιδικών Σταθμών για το σημαντικό έργο που επιτελούν καθημερινά και να είναι σίγουροι ότι ως Δημοτική Αρχή θα τους διαθέτουμε όλα τα μέσα για να ανταποκρίνονται στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες".

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.