ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

O "Παντοκαφενές" σας περιμένει στο Παλαιό Φάληρο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ - ΦΩΤΟ "V" 0 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017, 14:37

Τάκης Γαβρίλης, Διον. Χατζηδάκης, Αλαξάντερ Νικίτοβιτς, Γιώργος Παγώνης, πατήρ Κωνσταντίνος, Γιαν. Φωστηρόπουλος, Μαρία Μηλαϊτη, Γιώργος Αμυράς.

Το απόγευμα της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εναλλακτικού κεφενείου - παντοπωλείου "Παντοκαφενές", ο οποίος βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πικροδάφνης και Μετσόβου στο Παλαιό Φάληρο, παρουσία του δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη, του βουλευτού του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά και του πρέσβη της Αυστραλίας Τζον Γκρίφιν. 

Όπως γράψαμε σχετικά πρόσφατα, στον "Παντοκαφενέ" εργάζονται νέα παιδιά με ιδιαιτερότητες, με πρώτο - και κύριο - σκοπό, οι νέοι αυτοί άνθρωποι να έχουν εκπαιδευθεί μέχρι τα επίσημα εγκαίνια στο ακριβές αντικείμενό τους σε τέτοιο βαθμό ώστε οι προσφερόμενες υπηρεσίες τους να μην στερούνται σε τίποτα, άλλων αντίστοιχων επιχειρήσεων. 

Αξίζει να πούμε πως, ο "Παντοκαφενές" της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρισης "+εργάζομαι", απασχολεί μεταξύ άλλων επτά νέους με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% και ξεκίνησε ήδη να ενσωματώνεται στην τοπική κοινωνία. 


Ο Δήμαρχος κόβει τα πρώτα κομμάτια της πίτας. 

Στο όμορφο αυτό καφενείο - παντοπωλείο, μπορούμε να βρούμε προϊόντα από κοινωνικές παραγωγικές επιχειρήσεις, τα δε νέα παιδιά που απασχολούνται εκεί, είναι πολύ ικανά όπως είδαμε, με διαγνώσεις αυτισμού και ήπιας νοητικής υστέρησης, τα οποία προσφέρουν εργασία σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, με ανθρώπους που μπορούν να τους υποστηρίζουν, και ένα αντικείμενο που τους απελευθερώνει, εντάσσοντάς τους μ' αυτό τον τρόπο, ομαλά στην καθημερινότητα.

Βέβαια, τίποτα από αυτά δεν θα έπαιρνε σάρκα και οστά αν κάποιοι άνθρωποι και φορείς δεν στήριζαν τη θαυμάσια αυτή προσπάθεια, σύμφωνα με τα όσα μας είπαν, τόσο ο πρόεδρος όσο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Κ.Σ.Ε. "+εργάζομαι". 

Ανάμεσά τους,  ο γνωστός για το μεγάλο και πολυσχιδές φιλανθρωπικό του έργο, εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, η εταιρεία NESTLE, η Θεσσαλική Μπισκοτοποιία κ.ά. 

Την ημέρα των εγκαινίων του "Παντοκαφενέ" τίμησαν επίσης και οι: Γιάννης Φωστηρόπουλος, αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Μαρία Μηλαϊτη, Ευαγγελία Φακιολά, Μιχάλης Μιχαηλίδης και Δημ. Πιτούλης, δημοτικοί σύμβουλοι Παλαιού Φαλήρου, η πρώην αντιδήμαρχος Μαίρη Φωτίου κ. ά. 


Μιχάλης Μιχαηλίδης, Νικόλας Κονταρίνης, Γιώργος Παγώνης. 


Ο Πρέσβυς της Αυστραλίας χαιρετίζει την εκδήλωση έχοντας δίπλα του, τους Γιώργο Αμυρά, Διον. Χατζηδάκη και Γιάννη Φωστηρόπουλο. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.