ΓΛΥΦΑΔΑ

"Μήπως δεν κατάλαβε" ο δήμαρχος Γλυφάδας; Από τον "Φαληρέα" της Καθημερινής

3 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017, 19:35

Αφιερωμένο στην επένδυση του Ελληνικού, στον δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου και στο δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο είναι το σημερινό κείμενο του  Στέφανου Κασιμάτη στη στήλη του στην Καθημερινή την οποία υπογράφει ως "Φαληρεύς". 

Το δημοσίευμα του Στέφανου Κασιμάτη με τίτλο "Μήπως δεν κατάλαβε" αναφέρεται στον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου και στη στάση που κρατά σχετικά με το κέντρο επεξεργασίας σκουπιδιών και την πρόθεση του επενδυτή (Λάτση) να το χρηματοδοτήσει, όπως επίσης και στην εμφάνισή του στο πλευρό των πολέμιων της επένδυσης Νάντια Βαλαβάνη και Χρ. Κορτζίδη.

Το δημοσίευμα του Στέφανου Κασιμάτη στην Καθημερινή:

Μήπως δεν κατάλαβε;  

Η καθυστέρηση της επένδυσης στο Ελληνικό είναι το φυσικό αποτέλεσμα της κυβερνητικής ολιγωρίας, αφού έχουμε κυβέρνηση η οποία κάνει αντίσταση στον εαυτό της. Είναι τρελό είναι ηλίθιο πείτε το όπως θέλετε πάντως εξηγείται συμβαίνει επειδή είναι κομμουνιστές και υποχρεωμένοι να δρουν σε περιβάλλον ευρωπαϊκής δημοκρατίας το οποίο δεν μπορούν να μεταβάλουν κατά τους σκοπούς τους.

Αυτό που δεν εξηγείται είναι γιατί ένας δήμαρχος, που τυπικά τουλάχιστον δηλώνει Ν.Δ, μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, κεντροδεξιός και τα συμπαρομαρτούντα, μπορεί να μάχεται την επένδυση να την εμποδίζει ξεσηκώνοντας τους δημότες του εμφανιζόμενος μάλιστα στο πλευρό προσωπικοτήτων ιδιαιτέρας ολκής όπως η Νάντια Βαλαβάνη και ο Χρ. Kορτζίδης.

Φυσικά η κυβερνητική σχιζοφρένεια είναι η κύρια αιτία της καθυστέρησης αλλά η εχθρική στάση του δημάρχου Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου στερεί την αντιπολίτευση από μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δείξει στον κόσμο τι ακριβώς εννοεί με αυτά που λέει Στο κάτω - κάτω η αξιοποίηση του Ελληνικού έργο της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν Θα μπορούσε δηλαδή η αντιπολίτευση να αναλάβει την πρωτοβουλία όχι για να καλύψει το κενό της κυβέρνησης θα ήταν αδύνατον ούτως ή άλλως αλλά για να δείξει και μέσα και έξω ότι υπάρχει δυνατότητα να αποκτήσει n χώρα κυβέρνηση που θα μεριμνά για το κοινό συμφέρον Δεν ξέρω αν το θέλει αυτό n αντιπολίτευση πάντως και να το ήθελε δεν θα μπορούσε επειδή ο δήμαρχος Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου τερατολογεί για τα σκουπίδια που δήθεν θα πνίξουν τη Γλυφάδα. 

Αυτό στο οποίο αντιδρά ο συγκεκριμένος δήμαρχος είναι n πρόθεση του επενδυτή Lamda Development δηλαδή Λάτσης,  να κατασκευάσει ιδίοις εξόδοις διαδημοτικό κέντρο επεξεργασίας σκουπιδιών. Θα ανήκει στους δήμους οπότε εκλείπει κάθε λόγος ανησυχίας αν στο μέλλον ο επενδυτής πουλήσει το έργο και θα είναι υπόγειο ανάλογο αυτού που υπάρχει  σήμερα κάτω από το γήπεδο του Αγιαξ και παρεμπιπτόντως εξασφαλίζει την ηλεκτροδότηση του γηπέδου από την επεξεργασία των σκουπιδιών.

Αυτό ο επενδυτής δεν το παραχώρησε από την καλή του την καρδιά. Το παραχώρησε επειδή το εξασφάλισε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος έπειτα από διαπραγμάτευση σε πνεύμα δημιουργικής  συνεργασίας με τον επενδυτή και σκοπό το αμοιβαίο συμφέρον

Το μοντέλο συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα που ακολούθησε ο ηλικίας 40 ετών Κωνσταντάτος δεν το ανακάλυψε μόνος του.  Ακολούθησε αυτό που έκανε ένας άλλος δήμαρχος της Ν.Δ ο Διονύσης Χατζηδάκης του Π. Φαλήρου όταν η ίδια εταιρεία είχε αναλάβει την ανάπτυξη της Μαρίνας Φλοίσβου σε ολυμπιακών προδιαγραφών.

Με τον τρόπο του (υπήρξε κυβερνήτης αντιτορπιλικού...) ο Χατζηδάκης πέτυχε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που ήθελε με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε την ωραία διαμορφωμένη ακτή του Φλοίσβου (κάτι αγάλματα να έλειπαν μόνο) και κυρίως το Δημόσιο να έχει εισπράξει έσοδα 60 εκατομμυρίων από ενοίκια και 40 εκατομμυρίων από φόρους και ΦΠΑ.

Ο δρόμος της ανάπτυξης, αυτός τουλάχιστον που προτείνει η Ν.Δ., προϋποθέτει τη γόνιμη συνεργασία των δήμων με τον ιδιωτικό τομέα. Δήμαρχοι κοτζαμπάσηδες - σωστότερα: δημάρχοι κοτζαμπάσηδες - περιττεύουν. 

Διάφορα ακούγονται για τον Γ. Παπανικολάου και τους πραγματικούς λόγους της αντίδρασης του, όπως ότι έχει αναπτύξει σχέσεις με τον Π. Καμμένο - κάτι συχνό για στελέχη του γαλάζιου ΠΑΣΟΚ που κρύβονται πίσω από τον προσδιορισμό του "καραμανλικού".

Εγώ δεν δίνω ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά και ως πάντα καλοπροαίρετος άνθρωπος ξεκινώ από την υπόθεση εργασίας ότι ο Γ.  Παπανικολάου δεν κατάλαβε ότι η πραγματοποίηση της επένδυσης είναι προς όφελος όλων των όμορων δήμων όλων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Βεβαίως θα μπορούσε να αντιτείνει κάποιος ότι είναι απίθανος ο ισχυρισμός μου, διότι ο Γ. Παπανικολάου είναι δήμαρχος, διετέλεσε και ευρωβουλευτής, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κλπ.

Ακριβώς αυτή n τελευταία ιδιότητά του όμως με κάνει καχύποπτο ως προς την αντίληψή του. Αλλωστε του έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν να μην καταλάβει τι έγινε. 

Εκείνος δεν ήταν που ηγείτο της πανηγυρικής λαμπαδηφορίας στο Ζάππειο τη νύχτα που ο Κώστας Καραμανλής έχασε τις εκλογές το 2004. Αφού δεν κατάλαβε τότε τι είχε συμβεί πιθανό να μην έχει καταλάβει ούτε τώρα..."

Σχόλια Αναγνωστών

3 Προσθήκη σχολίου
καλά τα γράφει 11.02.17
χαχαχαχα ο Γιωργάκης και θεματάκι από τον Κασσιμάτη. Καιρός ήταν να τα ακούσει λιγάκι γιατί πολύ μάγκας το παίζει τώρα τελευταία
Απάντηση
Γιάννης Παππάς 11.02.17
Τον ρόλο του Παπανικολάου τον ξέρουμε πολύ καλά. Εξάλλου το είχε δηλώσει καθαρά στην real του Χατζηνικολάου ότι θα κάνει τα πάντα για να μπλοκάρει το έργο στο Ελληνικό. Κρίμα που το παίζει και δεξιός
Απάντηση
ΟΝΝΕΔΙΤΗ ΠΑΛΙΟΣ 11.02.17
γνωστός και μη εξαιρετέος ο Παπανικολάου... όλοι τον θυμόμαστε απο την ΟΝΝΕΔ και πως "εξαργυρώσε" το γλ.....ο στον Καραμανλή με μια θέση στην ευρωβουλή
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.