ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Π. Φάληρο: Πρέσβεις από είκοσι χώρες μεταφέρουν το μήνυμα του Διον. Χατζηδάκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ - ΦΩΤΟ "V" 5 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017, 19:42

Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία πήρε πριν από λίγες μέρες, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συνδυάζοντας την προβολή ενός πολύ σημαντικού αθλητικού γεγονότος, του διεθνούς τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής "Aphrodite Cup 2017" και την προβολή της πόλης ως τουριστικού, αθλητικού και πολιτιστικού προορισμού.

Πρέσβεις, πρόξενοι και διπλωματικοί ακόλουθοι πρεσβειών στην Ελλάδα από είκοσι χώρες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και της οργανωτικής επιτροπής του "Aphrodite Cup" τιμώντας με την παρουσία τους την εκδήλωση "Palaio Faliro: Α place where Tourism, Sport and Culture Meet" (Παλαιό Φάληρο: Ένας τόπος όπου συναντιούνται ο Τουρισμός, ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός).  


Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου ανάμεσα σε πρέσβεις. Αριστερά η κυρία Δέσποινα Ψυχάρη, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Μαρίνας Φλοίσβου. 

Το Δήμο εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος μίλησε για τις αθλητικές υποδομές, τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας, την ασφάλεια και τη μοναδική εμπειρία που ο κάθε επισκέπτης το δήμου μπορεί να αποκομίσει, ενώ ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο οποίος είχε την ευθύνη της οργάνωσης και του συντονισμού, υπογράμμισε τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν το δήμο Παλαιού Φαλήρου ένα μοναδικό τουριστικό προορισμό. 

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του "Aphrodite Cup 2017" και του Γυμναστικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου "Η ΑΡΜΟΝΙΑ", Ελένη Μιχοπούλου, μίλησε για την ιστορία, τη φιλοσοφία και τους βασικούς άξονες στους οποίους στηρίζεται η κορυφαία διεθνής διοργάνωση Ρυθμικής Γυμναστικής της χώρας, ενώ ο Γενικός Διευθυντής των αγώνων, Χάρης Σπηλιάκος, παρουσίασε το στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης του "Aphrodite Cup", με βασικό άξονα τη μεγιστοποίηση της εμπειρίας των συμμετεχόντων μέσω αθλητικών, πολιτιστικών και τουριστικών δράσεων. 

Τη συνάντηση των Πρέσβεων για το "Aphrodite Cup" τίμησε με την παρουσία του ο Managing Director της Μαρίνας Φλοίσβου, Σταύρος Κατσικάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη ανάπτυξη που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Ολοκληρώνοντας και όπως είπαμε στην αρχή, η συνάντηση αυτή ήταν ιδιαιτέρως ξεχωριστή, αφού, μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες φαίνεται ότι ο δήμος Παλαιού Φαλήρου λειτουργεί και με εξωστρέφεια, πέραν του συνολικού έργου που μέχρι σήμερα έχει επιτελέσει η σημερινή Δημοτική Αρχή του Διονύση Χατζηδάκη. Έργο θετικό και αναγνωρισμένο από όλους, έργο που έγινε με απόλυτη διαφάνεια και σοβαρό προγραμματισμό.  

Διονύσης Χατζηδάκης:  Η πόλη μας διαθέτει σπουδαίες λειτουργικές υποδομές 

Απευθυνόμενος στους διπλωματικούς εκπροσώπους των πρεσβειών ο Δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης τους ενημέρωσε πως, ο δήμος Παλαιού Φαλήρου των 70.000 κατοίκων είναι οικονομικά αυτάρκης και πλεονασματικός και διαθέτει σπουδαίες λειτουργικές υποδομές ενώ χαρακτηρίζεται από τις μοναδικές αθλητικές του εγκαταστάσεις, τη Μαρίνα Φλοίσβου που για 6η συνεχή χρονιά βραβεύεται με γαλάζια σημαία και τα δύο χιλιόμετρα παραλίας, ελεύθερης πρόσβασης στο κοινό. 


Διονύσης Χατζηδάκης 

Διαθέτει πάρκο έκτασης 80 στρεμμάτων με παιδικές χαρές, παιδικό θέατρο, θερινό κινηματογράφο, βοτανικό κήπο, ενώ ένα καινούργιο πάρκο 24 στρεμμάτων που συνδέει τις αθλητικές εγκαταστάσεις έχει ολοκληρωθεί. 

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο νέο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που βρίσκεται στα σύνορα της πόλης και στο οποίο φιλοξενείται η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη μέσα σε πάρκο 280 στρεμμάτων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Πλανητάριο που το επισκέπτονται 300.000 επισκέτες το χρόνο. 

Γιάννης Φωστηρόπουλος: To Παλαιό Φάληρο είναι μια μοντέρνα πόλη με ευρωπαϊκή όψη

"Η σημερινή μας συνάντηση ξεπερνά κάθε προσδοκία και είναι βέβαιο ότι το Παλαιό Φάληρο για μια ακόμη φορά πρωτοπορεί στις εξελίξεις" τόνισε στην ομιλία του ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος. 


Γιάννης Φωστηρόπουλος. 

"Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου με εξωστρέφεια και ευρωπαϊκό προσανατολισμό ανταμώνει τις χώρες σας και στέλνει μέσω του αθλητισμού μηνύματα συνεργασίας και αλληλεγγύης", υπογράμμισε και συνέχισε: 

"Ο Δήμος μας αποτελεί μοναδικό τουριστικό προορισμό που ικανοποιεί και τις πιο υψηλές απαιτήσεις, αφού ο επισκέπτης θα νιώσει μέρος της αρχαίας και νεότερης ιστορίας ανακαλύπτοντας την αρχαία τριήρη, δίπλα με το πλωτό μουσείο του θωρηκτού Αβέρωφ, ακολουθώντας τη διαδρομή με τα βήματα του Αποστόλου Παύλου. 

Να δει το μέλλον εξερευνώντας το Πολιτιστικό Πάρκο Νιάρχου, το Ευγενίδειο Ίδρυμα αλλά και την ηλιόλουστη Μαρίνα στο Φλοίσβο. Μπορεί να περπατήσει στα βραβευμένα οικολογικά μας πάρκα και να έχει εύκολη πρόσβαση στην παραλία για να κολυμπήσει" είπε αναφερόμενος και σε άλλες υποδομές τις οποίες διαθέτει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου.

Τέλος, κάλεσε τους πρεσβευτές να μεταφέρουν στις χώρες τους το μήνυμα ότι το Παλαιό Φάληρο είναι μια  μοντέρα πόλη με ευρωπαϊκή όψη που απέκτησε επί δημαρχίας Διονύση Χατζηδάκη και πως τους περιμένουν όλους για να τους φιλοξενήσουν. 


Σταύρος Κατσικάδης. 


Ελένη Μιχοπούλου.
Σχόλια Αναγνωστών

5 Προσθήκη σχολίου
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Γ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ π δημαρχος Π,Φαληρου 28.01.17
To να εχεις ικανοτητα δημοσιων σχεσεων ειναι χαρισμα Αλλα οταν εχεις και πλουσιαν εμπειριαν , γινεσαι ευστοχος Ο κ Δ Χατζιδακις α) αθλητης β) Ως αξιωματικος Π Ν υπασπιστης Υπουργου Εθν Αμυνης γ) στρατιωτικος ακολουθος εις Παρισιους δ) Δ/ντης γραφειου Πρωθυπουργου , σε Νεστορα της πολιτικης , οχι σε κανενα μαθητευομενον !!!,,,,Πως ειναι λοιπον δυνατον να μη στοχευει Επιτυχως ? Βεβαια περαν ολων των αλλων . της γονιμης φαντασιας του ....εχει ερωτα με την πολιν του Π Φαληρου......και αλλοι ειχαμε αλλ αυτος υπερβαινει τα εσκαμμενα ''..ΞΕΖΟΥΜΙΣΤΕ ΤΟΝ ......ΤΟ ΤΡΑΒΑΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ''!!!
Απάντηση
Σμπάρος Αλκίνοος 20.01.17
Τυχεροί οι Φαληριώτες και οι Φαληριώτισσες.Μακάρι να ήταν όλοι οι δήμαρχοι σαν και τον Διονύση Χατζιδάκη.
Απάντηση
Κωνσταντίνος Λ. 20.01.17
Συμφωνώ με τόν"γείτονα"και επαυξάνω.Ο κύριος Χατζηδάκης αποτελεί χρυσό παράδειγμα για τους νεότερους που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική.
Απάντηση
γείτονας 19.01.17
Η συγκεκριμένη κίνηση δείχνει πόσο μακριά φτάνει η ματιά του Δημάρχου Χατζηδάκη αλλά και των συνεργατών του. Αποδεικνύουν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να έχει κι άλλες στοχεύσεις εκτός από την καθαριότητα, το φωτισμό κλπ που απασχολούν την καθημερινότητα μιας πόλης.
Απάντηση
ΦΛΟΙΣΒΙΟΣ 19.01.17
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ,ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.