ΑΛΙΜΟΣ

Απάντηση της παράταξης "Αγαπώ τον Αλιμο" στην παράταξη της Ελένης Μπελιά

13 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017, 22:33

Το συνηθισμένο οξύ ύφος και φρασεολογία επέλεξε η παράταξη "Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι" της κυρίας Ελένης Μπελιά προκειμένου να τοποθετηθεί στο γεγονός ότι κλήθηκε από την Περιφέρεια να απολογηθεί για την παρατεταμένη απουσία της από το δημοτικό συμβούλιο.

Όπως είναι γνωστό, ο Κώδικας λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπει πως, μετά από τρεις συνεχόμενες απουσίες από το δημοτικό συμβούλιο υπάρχουν κυρώσεις για τον δημοτικό σύμβουλο που τις πραγματοποιεί χωρίς αποδεδειγμένη δικαιολογία. 

Οι απουσίες της κυρίας Μπελιά - για λόγους υγείας - δυστυχώς σύμφωνα με όσα αναφέρει η διοικούσα παράταξη του Ανδρέα Κονδύλη δεν αιτιολογήθηκαν με τα απαιτούμενα έγγραφα, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μάνος Γαρυφαλλάκης, ως όφειλε και όπως του ζητήθηκε από την αρμόδια αρχή, ενημέρωσε γραπτώς τον Ελεγκτή Νομιμότητας για κάθε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας συμβούλου. 

Το γεγονός ότι η κυρία Μπελιά κλήθηκε σε απολογία στην Περιφέρεια στις αρχές του χρόνου, προκάλεσε την έκδοση εκ μέρους της παράταξής της ανακοίνωσης στην οποία χρησιμοποιούνται όπως αναφέραμε στην αρχή, οξύτατες εκφράσεις και χαρακτηρισμοί, τόσο για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και για τον Δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη. 

Η απάντηση  εκ μέρους της παράταξης της Διοίκησης του Δήμου Αλίμου "Αγαπώ τον Άλιμο" ήταν άμεση. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρονται οι εκφράσεις και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιήθηκαν από την παράταξη "Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι", γίνεται η παράθεση της σειράς των γεγονότων και των ενεργειών του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και τέλος γίνεται επίκληση επαναφοράς στη λογική.  

Η ανακοίνωση - απάντηση της παράταξης "Αγαπώ τον Αλιμο" 

Το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ είπε:
«Οι ενέργειές τους είναι αήθεις και ξεδιάντροπες. Τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να λειτουργούν με βάση τη λογική. Όταν το θυμικό κυριαρχεί, όταν δεν υπάρχουν λογικά πολιτικά επιχειρήματα, τότε τα πολιτικά πρόσωπα καθίστανται ανίκανα να διοικήσουν. Ανίκανα και άκρως επικίνδυνα!…».

Αναρωτιόμαστε ποιος τελικά κατέφυγε στο θυμικό κι άφησε τη λογική παραπίσω. Φράσεις όπως «Διώκεται καρκινοπαθής…» ή «Καλύφθηκαν ακόμα και τα μάτια της ψυχής τους…» ανήκουν μάλλον σε μια ρητορική που σαφέστατα επικαλείται το συναίσθημα και όχι στην κατηγορία του λογικού επιχειρήματος. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Αλλά, ας επανέλθουμε στη λογική που επιζητείτε. Ο Μάνος Γαρυφαλάκης εκλέχθηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11 Ιουλίου 2016. Στις 14 του ίδιου μήνα έλαβε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (Υπουργείο Εσωτερικών) έγγραφο που αναφερόταν στις υποχρεώσεις των Δημοτικών Συμβούλων και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, σε σχέση με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο έγγραφο αυτό εκτός των άλλων αναφέρεται ρητά ότι: «Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου υποχρεούται να ενημερώνει γραπτώς τον Ελεγκτή Νομιμότητας για κάθε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας συμβούλου σε τρεις συνεχείς συνεδριάσεις, καθώς και σε κάθε περίπτωση μη εκτέλεσης των υποχρεώσεων συμβούλου για διάστημα μεγαλύτερο από τρεις (3) συνεχείς μήνες. Η ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ» (άρθρο 68 ν. 3852/2010).

Τί έκανε μετά από αυτό ο Μάνος Γαρυφαλάκης; Αυτός που σύμφωνα με τον ανεκδιήγητο χαρακτηρισμό σας «βρίσκεται υπό περιορισμό σκέψης και δράσης»;

Πρώτα πρώτα στις 20 Ιουλίου έστειλε το παραπάνω έγγραφο σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, μαζί με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, για να τους υπενθυμίσει το καθεστώς του νόμου και να περιμένει, ως ήταν το δέον, τα δικαιολογητικά τυχόν απουσιών.

Στις 29 Αυγούστου, ως όφειλε -γιατί σύμφωνα με το νόμο, αν δεν το έκανε, θα εθεωρείτο παράβαση καθήκοντος-, έστειλε στην Αποκεντρωμένη Διοίκησης Αττικής (Υπουργείο Εσωτερικών) τις απουσίες των Δημοτικών Συμβούλων για το έτος 2015. Παρεμπιπτόντως, δεν είχε λάβει κανένα δικαιολογητικό απουσιών από τους απόντες Συμβούλους, από τις 20 Ιουλίου που είχε στείλει τα ενημερωτικά έγγραφα.

Στο έγγραφό του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ο ίδιος ο Μάνος Γαρυφαλάκης έκανε ξεχωριστά λόγο, με δική του πρωτοβουλία, για την απουσία της κας Ελένης Μπελιά, αναφέροντας ότι πιθανόν οι απουσίες οφείλονταν σε λόγους υγείας, καθώς είχε διαδοθεί ότι η συγκεκριμένη Σύμβουλος ήταν ασθενής.

Δεν είχε όμως κατατεθεί πουθενά στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικό δικαιολογητικό από την κα. Μπελιά, κι όλοι γνωρίζουμε ότι τα δικαιολογητικά χρειάζονται γιατί τα γραπτά μένουν, όταν τα λόγια φεύγουν -γι’ αυτό άλλωστε υποβάλλονται δικαιολογητικά απουσιών από τα σχολεία μέχρι τη Βουλή. Επιπλέον, η συγκεκριμένη Σύμβουλος δεν είχε αναφερθεί σε καμία συνεδρίαση δημοσίως ή προσωπικά στον Πρόεδρο κ. Γαρυφαλάκη για το ότι αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας και επομένως δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά της ως Δημοτικής Συμβούλου.

Από κει κι ύστερα ακολούθησε η νόμιμη διαδικασία και η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Υπουργείο Εσωτερικών) κάλεσε στις 4 Ιανουαρίου 2017 την κα. Μπελιά σε απολογία για τις αδικαιολόγητες απουσίες της.

Αυτό είναι όλο το ιστορικό της «αήθους» και «ξεδιάντροπης» ενέργειας του Μάνου Γαρυφαλάκη και του «εμπαθούς» Δημάρχου, που με «καλυμμένα τα μάτια της ψυχής τους» θέλησαν να είναι εν τάξει απέναντι στους νόμους αυτής της χώρας…

Σχόλια Αναγνωστών

13 Προσθήκη σχολίου
αντώνης καπ 09.01.17
αυτό που κάνει εντύπωση είναι οι φράσεις που χρησιμοποιεί αυτή η παράταξη όταν κάτι δεν της αρέσει. Οξείς εκφράσεις που αγγίζουν τα όρια του μπούλινγκ. Όπως τα non paper που βγάζει το Μαξίμου εναντίον των αντιπάλων του. Σ' όσους δηλαδή τους ασκούν κριτική. Φαίνεται πως αυτό είναι το σύστημά τους που ξεκινάει από ψηλά και φθάνει μέχρι τα χαμηλότερα, στις παρατάξεις που στηρίζει o ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Λεκτικές επιθέσεις και εκφοβισμός ούτως ώστε αυτός που δέχεται την επίθεση να το σκεφτεί την επόμενη φορά που θα θελήσει να ασκήσει κριτική. Κάπου παραπέμπουν αυτές οι τακτικές
Απάντηση
Μάριος Ηλ. 09.01.17
Στο φασισμό παραπέμπουνε βεβαίως. ΄΄Ολος ο κόσμος το λεει ότι λειτουργουν με μεθόδους ολοκληρωτισμού. Δεν πειράζει, λίγα είναι τα ψωμιά τους. Έχουμε γίνει πολλοί οι κοψοχέρηδες.
Απάντηση
αλιμνιώτης 09.01.17
Ο Κονδύλης μοιράζει πολύ πόνο στην αντιπολίτευση με το έργο του. Ο Άλιμος αλλάζει και εσείς δεν μπορείται να κάνετε τίποτα για να τον σταματήσετε. Ανδρέα προχώρα και μην φοβάσαι τίποτα.
Απάντηση
Στέφανος Σ. 09.01.17
Η ΜΠΕΛΙΑ Εχει επιστρεψει στα καθηκοντα της εδω και μηνες. Γιατι δεν φροντισε να τακτοποιησει τα χαρτια της; Ο Δήμαρχος της φταιει τώρα;;; Άντε γεια!
Απάντηση
Λόφος Πανί 09.01.17
Μα δεν σέβονται ούτε τον εαυτό τους οι συριζο-ανέλ; Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχουν; Δημοσιεύουν όλες αυτές τις λεπτομέρειες της υγείας της Μπελιά μόνο και μόνο για να κάνουν αντιπολίτευση;
Απάντηση
Παρασυρμένη 08.01.17
Ονομα και πράμα!"Ανω Κατω στο Καλαμάκι"(!!)σου αυτοαποκαλούνται οι ροζέ αριστεροί.Αντί να ασκούν σοβαρή αντιπολίτευση,φροντίζουν μαζί και με τους άλλους ξοφλημένους να τα κάνουν συνέχεια άνω κάτω.Αμα σα ς ξαναψηφίσω να μου τρυπήσετε τη μύτη και να μου περάσετε και χαλκά!!!
Απάντηση
Μαρία Ζ. 08.01.17
Αυτό που καταλαβαίνω από την υπόθεση είναι ότι η κα. Μπελιά και η παράταξη της χρησιμοποιούν το θέμα υγείας της για να γινουν συμπαθεις και να στρεψουν τον κοσμο εναντιον του δημαρχου. Ντροπή τους!
Απάντηση
Κατω Καλαμάκι 08.01.17
Θα τη ζήλευε τη Μπελιά μέχρι και ο Γκεμπελς. Τί κατάντια......
Απάντηση
Ζιζάνιο 08.01.17
Ο κος Γαρουφαλάκης κάνει τη δουλειά του καλά και αυτό είναι που τσούζει όχι μόνο την συριζοανελέα Μπελιά αλλά και κάποιους άλλους στο Καλαμάκι.
Απάντηση
καλαμακιωτης 08.01.17
πηγαινοντας στα συμβουλια τους βλεπουμε ολους πως φεροντε ετσι ξερουμε τι ειναι η κυρια μπελια και οι συν αυτης.τους βλεπουμε και αυτους και την συμπεριφορα τους.δεν μας κανει εντυπωση.ευτυχως που ο κυριος γαρυφαλλακης κανει το σωστο
Απάντηση
ΣΥΡΙΖΑ 08.01.17
Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ.ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.
Απάντηση
Βασ. Γκρεκ. 08.01.17
Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ δεν εχουν το θεό τους . Μεχρι και τα θεματα υγειας τους βγαζουν στη γυρα για να τα εκμεταλευτουν. Τι ξεφτιλα
Απάντηση
K.N. 08.01.17
Aksio tekno ths Syrizaikhs paraplhroforhshs h Mpelia!!!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.