ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης: Μνημείο ασυνέπειας του Μουζάλα το Ελληνικό (video)

0 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017, 17:00

"Αντί να βλέπουμε μπουλντόζες, χιλιάδες Έλληνες να βρίσκουν δουλειά και να ξεκινούν ένα έργο που όλοι περιμένουμε, υπάρχει στασιμότητα, υπάρχει πάγωμα που οφείλεται στα γρανάζια της Ελληνικής γραφειοκρατίας και ενδεχομένως στη βούληση κάποιων που δεν θέλουν να προχωρήσει το έργο στο Ελληνικό" δήλωσε ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος μιλώντας στο ΣΚΑΙ.Ο Δήμαρχος εγκάλεσε τον υπεύθυνο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα για το γεγονός ότι 15 μήνες μετά, παρά τις υποσχέσεις και τις υπογραφές οι πρόσφυγες και οι μετανάστες βρίσκονται ακόμα στο Ελληνικό λέγοντας συγκεκριμένα:

"To Ελληνικό μπορεί να χαρακτηριστεί ως μνημείο ασυνέπειας του υπουργού απέναντι στις δεσμεύσεις του, στο λόγο και στα έργα του. Μας διαβεβαίωνε πως θα ήταν για πολύ λίγο αλλά δυστυχώς το Ελληνικό προς τη "δόξα τραβά". Όχι βέβαια αυτή που θα θέλαμε, της ανάπτυξης και της προόδου μέσα από την επένδυση, αλλά ως ένας άτυπος καταυλισμός φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών".

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πρόσφατη δήλωση του κ. Μουζάλα ότι οι φιλοξενούμενοι στο Ελληνικό έχουν "βολευτεί" και δεν θέλουν να μετακινηθούν επισημαίνοντας, πως αυτοί οι άνθρωποι δεν "βολεύτηκαν" αλλά επέλεξαν το μη "χείρον βέλτιστον". Δηλαδή, ανάμεσα στα χωράφια του Ολύμπου προφανώς προτιμούν τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού, γιατί δεν έχουν εναλλακτική πρόταση από την Κυβέρνηση.

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρόσφατη πυρκαγιά μέσα στο Ελληνικό, στο ρόλο των διαφόρων οργανώσεων που δραστηριοποιούνται εκεί και στα ερωτηματικά που γεννιούνται για το ποιος και με ποιο τρόπο διαχειρίζεται την τεράστια βοήθεια που βρίσκεται αποθηκευμένη άναρχα στο χώρο στον οποίο πρόσφατα εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

"Στο Ελληνικό δεν γνωρίζουμε τι γίνεται" τόνισε. "Τα ερωτηματικά είναι πολλά. Ποιοί διαχειρίζονται το χώρο, τι λέει το υπουργείο"διερωτήθηκε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, μη παραλείποντας να επισημάνει πως με το αρμόδιο υπουργείο δεν υπάρχει επαφή από τον περασμένο Ιούνιο.

Παρ' όλα αυτά, και παρ' όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο δήμος όπως άλλωστε όλη η Τοπική Αυτοδιοίκηση δήλωσε πως θα συνεχίσουν να παρέχουν ότι βοήθεια μπορούν στους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στο Ελληνικό, μη παραλείποντας να καυτηριάσει την απουσία άλλων δήμων οι οποίοι, όπως είπε, απέχουν επιδεικτικά.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.