ΑΛΙΜΟΣ

Άλιμος: Αναχρηματοδότηση δανείων του δήμου με χαμηλότερο επιτόκιο - 1 εκ. ευρώ το κέρδος

0 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017, 13:49

από αριστερά: Ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης και ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης

Η απόφαση που έλαβε πριν ένα περίπου χρόνο ο Δήμος Αλίμου να αναχρηματοδοτήσει τα δάνειά του έλαβε σάρκα και οστά πρόσφατα με την υπογραφή της αναχρηματοδότησης ανάμεσα στο Δήμο και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. 

Συγκεκριμένα, με πρόταση της διοίκησης θα αναχρηματοδοτηθούν 21 παλαιά δάνεια του Δήμου, ύψους περίπου 9,5 εκ. ευρώ με νέο δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Με τη σύμβαση που υπέγραψε ο δήμος επιμηκύνεται ο χρόνος αποπληρωμής από τα 19 έτη στα 25 και μειώνεται το επιτόκιο σε χαμηλώτερα επίπεδα από τα επίπεδα του 6,2% που ήταν μέχρι σήμερα. Αποτέλεσμα αυτών των νέων δεδομένων είναι να προκύψει όφελος ύψους 1.000.000 ευρώ, αποδεικνύοντας πως η σημερινή διοίκηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση επιδιώκοντας το όφελος υπέρ των δημοτών του. 

"Είχα μία εξαιρετική συνεργασία με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη για ζητήματα σύμπραξης - συνεργασίας του Δήμου μας με το Ταμείο Παρακαταθηκών, τον ευχαριστώ θερμά! " δήλωσε μετά την υπογραφή της νέας σύμβασης ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης. 

Καταψήφισαν Μπελιά και Καμαρινού 

Να θυμίσουμε ότι πριν από ένα χρόνο περίπου που ήρθε το θέμα προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης είχε επισημάνει πως τα παλαιά δάνεια που είχε ο δήμος Αλίμου, είχαν περίοδο χάριτος η οποία έληξε με την εκπνοή του 2015. Ο Δήμος θα έπρεπε να πληρώνει κατ' έτος 855.000 ευρώ για την αποπληρωμή τους με το επιτόκιο του 6,2%. 

"Με δεδομένη την μείωση κατά 70% των πόρων που εισρέουν στους δήμους από την κεντρική διοίκηση - υπάρχει τάση να μειωθούν κι άλλο - καθίσταται αναγκαίο να αναχρηματοδοτηθούν αυτά τα δάνεια και να επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής τους", είχε τονίσει ο δήμαρχος. 

"Τη διαφορά που θα προκύψει από το χρόνο επιμήκυνσης και το καλύτερο επιτόκιο - ένα εκατομμύριο ευρώ περίπου - θα τα χρησιμοποιήσουμε για να καλύψουμε ανάγκες του δήμου μας που είναι επιτακτικές". 

Η πρόταση της αναχρηματοδότησης των δανείων πέρασε κατά πλειοψηφία. Υπέρ είχαν ψηφίσει οι παρατάξεις του Θ. Ορφανού και Νίκου Τσαμπαρλή, ενώ κατά ψήφισαν οι παρατάξεις "Άνω - Κάτω στο Καλαμάκι" (ΣΥΡΙΖΑ) της Ελένης Μπελιά, και "Λαϊκή Συσπείρωση" (ΚΚΕ) επικεφαλής της οποίας είναι η Κυριακή Καμαρινού.   

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.