ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

WikiLeaks: Η ώρα των εκλογών

Γράφει ο Μέγας Αρχιερέας 5 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017, 12:40

Το ημερολόγιο έδειχνε 25 Φεβρουαρίου. Το κινητό μου είχε γεμίσει ειδοποιήσεις από ειδησεογραφικές ιστοσελίδες με θεματολογία σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές. Ο λόγος που είχε επικαλεστεί ο πρωθυπουργός δεν είχε καμία σημασία. Αυτές είχαν αποφασιστεί να γίνουν πολύ καιρό πριν. Ο πρωθυπουργός το είχε μάθει λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη του πλανητάρχη στην Ελλάδα.
 
Πριν από πολύ καιρό...

Η ημέρα μόλις είχε τελιώσει. Είχα καθήσει στον καναπέ και απολάμβανα ένα ποτήρι ουίσκι "Port Ellen" που μου είχε φέρει σε ένα από τα ταξίδια του ο καλος μου φίλος, "Σταθμάρχης", όπως τον αποκαλώ.

Μόλις είχε τελειώσει το βραδυνό δελτίο στο Star. Το προτιμώ από όλα τα άλλα δελτία, όχι για την ποιότητα των ειδήσεων του, αλλά επειδή αντιπροσωπεύει μία οικογένεια η οποία πάντα είχε λόγο στις πολιτικές εξελίξεις, διαχρονικά στην χώρα μας.

Κάποιος που μπορεί να ερμηνεύσει την σειρά και την θεματολογία των ειδήσεων καταλαβαίνει ποιες μπορεί να είναι οι επόμενες πολιτικές εξελίξεις στην χώρα.

Tη μουσική των τίτλων τέλους του δελτίου διέκοψε ο ήχος εισερχόμενου μηνύματος στο κινητό μου.

Ήταν ο ιδιαίτερος, ξεχωριστός εκείνος ήχος, που έχω βάλει στην επαφή του "Σταθμάρχη". Τόσο ιδιαίτερος και ξεχωριστός όσο και οι πληροφορίες που έχει αποφασίσει να μοιράζεται μαζί μου.

"Μόλις προσγειώθηκα, δέχεσαι επισκέψεις;" έγραφε στο μήνυμά του.  
"Σε περιμένω" του απάντησα.

Ο "Σταθμάρχης" είναι από τους ανθρώπους που ασχολείται με την πολιτική από χόμπι. Στα μυστικά της τον μύησε ένας παλιός του εργοδότης ο οποίος ακόμα ρίχνει βαριά την σκιά του στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας. Ένας επιχειρηματίας, που από τα "αριστερά ως τα δεξιά" της πολιτικής πίνουν νερό στο όνομά του...

Είχα να ακούσω νέα του πολύ καιρό. Άνοιξα τον καταψύκτη μου να δω εάν τα "Whisky Stones" είναι στην θέση τους. Είχα ένα προαίσθημα ότι η νύχτα θα είναι πολύ μεγάλη.

Το θηριώδες μαύρο GMC με τα φιμέ τζάμια ήταν παρκαρισμένο κάτω απο το σπίτι μου. Είχε ήδη κάνει το γύρο του τετραγώνου 2 φορές. Δεν με παραξένεψε που είδα κίνηση στο παρακείμενο δασάκι. Μετά από περίπου 10 λεπτά η θωρακισμένη BMW του "Σταθμάρχη" με 3 συνοδευτικές μηχανές είχε αφιχθεί. 

Σκιά του πάντα ο Αχαρόν, ένας πρώην ταγματάρχης της Sayeret Matkal, της πιο επίλεκτης μονάδας ειδικών δυνάμεων του Ισραηλινού στρατού, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της φρουράς του. Ο Aχαρόν έχει τον ρόλο του "Detail Leader", του ανθρώπου δηλαδή που εάν υπάρξει κίνδυνος, είναι ο πρώτος που θα καλύψει με το σώμα του τον "πελάτη".

Το βλοσυρό του βλέμμα όταν σε κοιτάζει, είναι αρκετό ώστε να αναθεωρήσεις κάθε άσχημη σκέψη που μπορεί να κάνεις για το αφεντικό του. Ποτέ μου δεν τον συμπάθησα. Φαντάζομαι ούτε και εκείνος εμένα. Μάλλον πρέπει να μην συμπαθεί κανέναν που πλησιάζει τον πελάτη του. Ένα μεγάλο σημάδι στο λαιμό του, ενθύμιο από τις μαύρες επιχειρήσεις της "Sayeret Matkal", του θυμίζει συνέχεια ότι δεν πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη σε κανέναν.

Ο Αχαρόν συνόδευσε τον "Σταθμάρχη" μέχρι το κατώφλι της πόρτας μου. Ο φίλος μου παρά την κούραση από το υπερατλαντικό ταξίδι ήταν ευδιάθετος. 

Του γέμισα το ποτήρι με το αγαπημένο του ουίσκι, και έκατσε αναπαυτικά στον καναπέ με θέα προς την μεριά της θάλασσας.  "Η Ελλάδα έχει δύο μεγάλους συμμάχους, μου είπε κοιτάζοντάς με στα μάτια. Την Αμερική και τη Γερμανία. Η κάθε μία για τους δικούς της λόγους θα συνεχίζει να μας στηρίζει αρκεί να είμαστε αξιόπιστοι τουλάχιστον στα τυπικά μιας επαγγελματικης σχέσης. Το 21ο αιώνα, συνέχισε, δεν υπάρχουν ιδεολογίες. Εάν θες να βρίσκεσαι ανάμεσα στις ανεπτυγμένες χώρες και οι πολίτες σου να απολαμβάνουν κάποια ποιότητα ζωής, θα πρέπει να ακολουθείς τις οδηγίες των ισχυρών.

Εάν δε, εξαρτάσαι οικονομικά από αυτούς τότε έχεις δύο επιλογές. Ή κάνεις την χώρα σου "Βενεζουέλα" ή ακολουθείς εντολές και προσπαθείς παράλληλα να την φτιάξεις.

Συνέχισα να τον κοιτάω ανέκφραστος. Καταλάβαινα ότι έχει πολλά πράγματα να μου εκμυστηρευτεί ακόμη. 

- Θυμάσαι τις υποκλοπές με τα στελέχη του ΔΝΤ;
- Ναι τις θυμάμαι, του απάντησα.


Ήταν η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση, συνέχισε τραβώντας μια γενναιόδωρη ρουφηξιά από το τεράστιο "Παρτάγκας" που τον συντροφεύει πάντα στις συναντήσεις μας.

Τότε σου είχα πει, ότι τέτοια παιχνίδια είναι για μεγάλα παιδιά, αυτοί είναι ερασιτέχνες, επικίνδυνοι και πιστεύουν για κάποιο λόγο, ότι η ιστορία τους χρωστάει και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν όπως θέλουν.  Οι "δωρητές" όταν έμαθαν ότι τα "εργαλεία τους" χρησιμοποιούνται εναντίον στελεχών τους, πήραν τις τελικές τους αποφάσεις.

Το "αφεντικό" όταν είχε έρθει στην Ελλάδα, ήρθε για να διασφαλίσει ότι τα Αμερικάνικα συμφέροντα θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται και με την επόμενη κυβέρνηση και φυσικά να φωτογραφεί με φόντο την Ακρόπολη. Οι δηλώσεις για το χρέος ήταν ένα μέρος της παράστασης, που ξέρουν πολύ καλά να παίζουν.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε πάρει το μήνυμα των εκλογών πολύ νωρίτερα φυσικά, αλλά δεν είχε δώσει και πολύ σημασία.

Οι υπερ-αντλαντικοί φίλοι μας όμως, του το έκαναν σαφές όταν "αμόλησαν" ταυτόχρονα τα "σκυλιά" τους...

-Τι εννοείς, ποιά σκυλιά;

Ερντογάν και Ράμα. Δεν θυμάσαι που ο ένας μίλαγε για την Τσαμουριά και ο άλλος για το πόσο άδικη ήταν η συνθήκη της Λωζάννης για τα νησιά του Αιγαίου... Και όλως τυχαίως οι δηλώσεις γινόντουσαν ταυτόχρονα. Εκεί του δόθηκε το πρώτο μήνυμα ότι ο χρόνος του τελείωσε.

Ακόμα και τότε όμως το επιτελείο του Πρωθυπουργού δεν είχε δώσει και πολύ σημασία. Ο σχεδιασμός τους ήταν να προκηρύξουν εκλογές τον ερχόμενο Αύγουστο για να πιάσουν πάλι στον ύπνο των καλοκαιρινών διακοπών τους ψηφοφόρους. Μάλιστα είχαν σχεδιάσει να εγκαινιάσουν τον Ιούνιο το έργο του Ελληνικού για να δείξουν ότι μπορεί να είναι αριστεροί, αλλά είναι φιλικοί προς τις μεγάλες επενδύσεις. 

Μάταια όμως. Οι υπερατλαντικοί μας φίλοι είχαν αποφασίσει ότι ο χρόνος του έφτανε στο τέλος και του το έκαναν ακόμα πιο σαφές λίγες ώρες πριν έρθει το αφεντικό στην Ελλάδα. Μάλιστα του περιέγραψαν μία ωραία ιστορία με τον κολλητό του στην Βενεζουέλα λεγοντάς του νούμερα και αριθμούς... Για αυτό φαινόταν σας χαμένος απέναντι στον πλανητάρχη. Είχε συνηδητοποιήσει ότι η ώρα των εκλογών είχε φτάσει.

Τον καλό μου φίλο, τον άκουγα με ευλάβεια. Μέσα στο μυαλό μου είχα αρχίσει να συνδέω πολλά κομμάτια του παζλ. Ήδη το ρολόι έδειχνε περασμένες 2 το πρωί. Παρά το πολύωρο υπερατλαντικό ταξίδι τα γαλάζια μάτια του "Σταθμάρχη" έλαμπαν από ένα αίσθημα επιτυχίας, το οποίο θα μου το φανέρωνε στο τέλος της κουβέντας μας.

Βεβαίως, μου τόνισε, πριν του στείλουν το μήνυμα σε συνεννόηση πάντα με την καγκελάριο, τα σχέδια τους είχαν κατά 90% επιτευχθεί... Αυτή την στιγμή γερμανικά στρατεύματα πολεμούν τον ISIS έξω από τα σύνορα της Γερμανίας. Ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού δεκαετιών της γερμανικής κοινωνίας έσπασε μέσα σε 2 χρόνια.

Θα είχε γίνει ποτέ κάτι τέτοιο εάν η Ελληνική Κυβέρνηση δεν είχε ακολουθήσει την πολιτική ανοιχτών συνόρων με τους μετανάστες... Μην ξεχνάς ότι από την Ελλάδα πέρασαν το 80% σχεδόν των τζιχαντιστών που χτύπησαν Ευρωπαϊκό έδαφος. Όπως σου είχα πει και παλαιότερα οι αμερικάνικη κοινή γνώμη δεν αντέχει να βλέπει μόνο αμερικάνικες σημαίες στα φέρετρα.

Από την άλλη πλευρά υπήρχε ποτέ περίπτωση άλλη κυβέρνηση, πλην της σημερινής, να υπέγραφε ότι ήθελε η Καγγελαρία; Είναι απλά τα πράγματα φίλε μου. Η ιστορία είναι γεμάτη χρήσιμους ηλίθιους που εξυπηρετούν γεωστρατηγικούς σκοπούς. Άλλοι το γνωρίζουν και το αποδέχονται και άλλοι δυσκολεύονται να το αποδεχτούν και καταλήγουν ανυπόληπτοι να γράφουν βιβλία και να αναρωτιούνται τι συνέβη...

Οι δείκτες του ρολογιού ήδη έδειχναν 4 το πρωϊ. Το γεμάτο φεγγάρι έριχνε τις αχτίνες του στον κόλπο της Βουλιαγμένης φωτίζοντας την θάλασσα με ένα απόκοσμο φώς. Και οι δύο μας είχαμε λυγίσει από την κούραση και την γλυκιά ζαλάδα του καπνιστού ουίσκι που απολαμβάναμε όλο το βράδυ. Είχε έρθει η ώρα ο "Σταθμάρχης" να αποχωρήσει. Πληκτρολόγησε ένα μήνυμα στο κινητό του και σε 30 δευτερόλεπτα ο Αχαρόν τον περίμενε στο κατώφλι της πόρτα μου. Το θηριώδες GMC είχε ήδη ανάψει την μηχανή του.

- Θέλω να σου κάνω μία τελευταία ερώτηση πριν φύγεις, του είπα.
- Σε ακούω, μου λέει κοφτά.
- Tο πρόσφατο ταξίδι σου στην Άγκυρα, έχει σχέση με τα τελευταία γεγονότα στην Τουρκία;


Ξαφνικά τον είδα να σοβαρεύει. 

- H Tουρκία φίλε μου σε λίγο καιρό δεν θα θυμίζει τίποτα από αυτό που ήξερες. Να θυμάσαι πάντα αυτό που θα σου πω. Όταν θες να διαλύσεις μία χώρα πρώτα χτυπάς τους θεσμούς που την κρατάνε ενωμένη. Το πραξικόπημα ήταν υπολογισμένο να αποτύχει. Η απαξίωση των στρατηγών στα μάτια της κοινωνίας πέτυχε απόλυτα. Άλλωστε αυτός ήταν ο πρωταρχικός στόχος...

Ξαφνικά χτύπησε το κινητό του. Ήδη είχε αρχίσει να ξημερώνει. Πρόλαβα να δώ έναν τετραψήφιο νούμερο να εμφανίζεται στην οθόνη του"Σταθμάρχη". Ήταν κλήση από το "safe room" της πρεσβείας. 

Το θηριώδες GMC είχε σταθμεύσει έξω από την πόρτα του κήπου μου και από πίσω ακριβώς η θωρακισμένη BMW περίμενε τον φίλο μου. Ο Αχαρόν άνοιξε την πόρτα, και ο "Σταθμάρχης" πριν βολευτεί στο τεράστιο μαύρο δερμάτινο σαλόνι με κοιτάει με τα έντονα γαλάζια μάτια του και μου λέει:

-Θα τα πούμε σε λίγο καιρό, πολύ πιο γρήγορα από ότι φαντάζεσαι. Κάποιοι φίλε μου, θεώρησαν ότι η δημοκρατία είναι όχημα, και όχι στόχος... σύντομα θα τους καταπιεί η ιστορία και θα μνημονεύονται ως μία κακή παρένθεση...

Η βαριά θωρακισμένη πόρτα έκλεισε ερμητικά. Ο Αχαρόν πήρε την θέση του συνοδηγού και τα δύο αυτοκίνητα με την συνοδεία των συνοδευτικών μηχανών κατευθύνθηκαν προς την παραλιακή λεωφόρο.

Είχα τόσα πολλά πράγματα να επεξεργαστώ. Ο "Σταθμάρχης" μου έχει αλλάξει τον τρόπο που βλέπω τα γεγονότα και την πραγματικότητα. Τα μάτια μου όμως είχαν ήδη αρχίσει κλείνουν. Κάθισα αναπαυτικά στον μεγάλο καναπέ του σαλονιού και  κοίταξα την απολαυστική θέα. Η τελευταιά σκέψη που έκανα πριν κλείσω τα μάτια μου ήταν αυτό που μου είπε στην αρχή της κουβέντας μας.

-Αγαπητέ μου, ότι δεν γίνεται με λεφτά... μπορεί να γίνει με πολλά λεφτά...

Κάτι μου λέει ότι ο χαρακτηριστικός ήχος του κινητού μου θα χτυπήσει και πάλι, πολύ σύντομα...

Σχόλια Αναγνωστών

5 Προσθήκη σχολίου
εκλογές και γρήγορα 08.01.17
Ουσιαστικά ο αρθρογράφος λέει ότι σε λίγο καιρό ο τσίπρας θα προκηρύξει εκλογές διότι του το επιβάλουν οι αμερικάνοι. διόλου απίθανο αν και όπως τα έχει κάνει είναι ζήτημα χρόνου να του σκάσει η χώρα στα χέρια και μετά δεν τον σώζει κανένας
Απάντηση
ΜΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ 08.01.17
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΝΤΕ ΒΙΛΙΕ ΚΑΙ ΓΑΤΑ ΙΜΑΛΑΙΩΝ
Απάντηση
ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ 08.01.17
Συνωμοσιολογικό αφήγημα χωρίς να απέχει και πολύ από την πραγματικότητα
Απάντηση
Βουλευτικός 08.01.17
Το Γεγονός είναι ότι ο Αλεξάκος δεν την βγάζει για πολύ ακόμα. Η θα κάνει εκλογές για να σώσει κάποιο αξιοπρεπεπές ποσοστό στο κόμμα του ή θα το πάει όσο μπορεί και θα φτάσει στα γνώριμά του ποσοστά του 3%
Απάντηση
Χριστίνα 08.01.17
Γραφή ζεράρ ντε βιλιέ, για υποψιασμένους
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.