ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Αργυρούπολη: Εμπρηστικός μηχανισμός τοποθετήθηκε σε αυτοκίνητο του Δήμου (φώτο)

Του Γιάννη Καλογερά - Κονταρίνη 0 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016, 11:05

Εμπρηστικός μηχανισμός τοποθετήθηκε σήμερα τα ξημερώματα, γύρω στις 4, σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Το αυτοκίνητο που βρισκόταν παρκαρισμένο στην οδό Κομνηνών στην Αργυρούπολη χρησιμοποιούσε για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας ο επικεφαλής της αντιδήμαρχος Βασίλης Κρητικός αλλά και ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος

Από τον εμπρησμό εκτός του αυτοκινήτου που κάηκε, έσπασαν οι τζαμαρίες καταστήματος και υπέστησαν ζημιές ένα ακόμα αυτοκίνητο και η μαρκίζα του πρώτου ορόφου της πολυκατοικίας.

Βρέθηκε η μοτοσυκλέτα των δραστών

Στην αντίληψη των ανδρών περιπολικού της Άμεσης Δράσης που περιπολούσε συμπτωματικά στην περιοχή του συμβάντος την ίδια ώρα, έπεσε μοτοσυκλέτα τύπου μότο-κρος η οποία βρισκόταν παρκαρισμένη 200 μέτρα περίπου μακριά, από το σημείο που ήταν παρκαρισμένο το δημοτικό  αυτοκίνητο,Η μοτοσυκλέτα θεωρήθηκε ύποπτη από το γεγονός ότι ήταν ύποπτα παρκαρισμένη με τα κλειδια πάνω στην μηχανή. Λίγο πριν ξεκινήσουν τον έλεγχο των πινακίδων της, ένα τετράγωνο μακρύτερα σημειώθηκε η έκρηξη του εμπρηστικού μηχανισμού, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κινηθούν προς το σημείο εκείνο.


Η μηχανή των δραστών

Στην αντίληψή τους έπεσαν δύο άντρες οι οποίοι έφευγαν τρέχοντας από το σημείο της έκρηξης. Στη θέα του περιπολικού εξαφανίστηκαν πεζή, εγκαταλείποντας τη μηχανή η οποία εκτιμάται από την Αστυνομία ότι ήταν δική τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του vimaonline.gr η μηχανή δεν ήταν κλεμμένη, αλλα ανήκει στο οικογενειακό περιβάλλοιν ατόμου πους είναι ενταγμένος στον αντιεξουσιαστικό χώρο και ήδη απασχολεί τις αρχές. 

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Κρατική Ασφάλεια η οποία ερευνά την μοτοσυκλέτα για δακτυλικά αποτυπώματα και ίχνη DNA. 
Ένας ακόμα κρίκος 

Η σημερινή εμπρηστική ενέργεια αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα απειλών που δέχεται η δημοτική αρχή από τους "γνωστούς - άγνωστους" της περιοχής. 

Να σημειωθεί επίσης πως πριν από λίγο καιρό, ομάδα αντιεξουσιαστών είχε καταλάβει το δημαρχείο Ελληνικού - Αργυρούπολης και βιαιοπράγησε κατά του δημάρχου.  

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταιά δύο χρόνια, με την έναρξη της θητείας της νέας διοίκησης, στον δήμο συμβαίνουν διαρκώς, περιστατικά βανδαλισμών δημοσίων χώρων, καταλήψεις, και τώρα και τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών με άμεσο κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές.  

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή δηλώνει κατηγορηματικά, ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει ο δήμος έρμαιο των "μπαχαλάκηδων" οι οποίοι θέλουν να επιβάλουν την ιδεολογία τους με τη βία.

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, παρά την πίεση που δέχεται, θα συνεχίσει την αναπτυξιακή πορεία που έχει χαράξει  κόντρα στις φωνές της μιζέριας και της οπισθοδρόμησης, οι οποίες μέρα τη μέρα αποδεικνύεται πως γίνονται και πιο επικίνδυνες.  

Ειδικότερα ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κρητικός μετά το γεγονός του εμπρησμού του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε ο ίδιος δήλωσε πως, οι ενέργειες αυτές δείχνουν ότι τα άτομα που τις πραματοποιούν δεν έχουν καμία αναστολή, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

"Εμείς θα συνεχίσουμε" τόνισε, "με το ίδιο σθένος να κάνουμε τη δουλειά μας. Μας  προβληματίζει αλλά δεν μας πτοεί αυτή η ενέργεια" κατέληξε ο κ. Κρητικός. To  facebook και τα... γκαζάκια

Πριν από 15 μέρες περίπου,  μία συνομιλία στο facebook έγινε αφορμή να δημιουργηθεί ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Ελληνικού - Αργυρούπολης.  Στη συνομιλία (χιουμοριστική χαρακτηρίστηκε), που γινόταν στην προσωπική σελίδα στελέχους της αντιπολίτευσης γινόταν λόγος για τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών (γκαζάκια) σε βάρος του δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Παρά το γεγονός ότι το μέλος της αντιπολίτευσης φάνηκε να αποτρέπει τέτοιου είδους ενέργειες, ο συγκεκριμένος διάλογος παρέμεινε ανηρτημένος.

Το συγκεκριμένο θέμα καυτηριάστηκε  από το δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο και υπήρξαν διάλογοι σε υψηλούς τόνους με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρήστο Κορτζίδη από τον οποίο ζητήθηκε να καταδικάσει τέτοιου είδους αναρτήσεις, ακόμα κι αν αυτές λέγονται σαν αστείο.  

Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος στήριξε το στέλεχος της παράταξής του τονίζοντας αυτό που έγραψε, ότι δηλαδή εκείνοι έχουν ως όπλο μόνο τα μολύβια τους και τίποτε άλλο και δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιου είδους ενέργειες. 

Η ανακοίνωση του Δήμου

Σήμερα τα ξημερώματα, γύρω στις τέσσερις το πρωί, σε αυτοκίνητο του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κρητικού, εξερράγη εμπρηστικός μηχανισμός.

Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ σημαντικές υλικές ζημιές υπέστη και δεύτερο αυτοκίνητο. Επίσης κινδύνεψε να επεκταθεί η φωτιά σε παρακείμενη κατοικία.

Η σημερινή εμπρηστική ενέργεια αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα απειλών που δέχεται η δημοτική αρχή από τους "γνωστούς - άγνωστους" της περιοχής. 

Να σημειωθεί επίσης πως, πριν από 15 ημέρες, στο προσωπικό λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης στελέχους της παράταξης του πρώην Δημάρχου Χρ. Κορτζίδη, γινόταν αναφορά για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο σπίτι του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης προκειμένου να βάλει “μυαλό”. Από ότι φαίνεται κάποια νοσηρά μυαλά έκαναν πράξη τις συγκεκριμένες απειλές, τοποθετώντας εμπρηστικό μηχανισμό σε ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί κατά καιρούς και ο δήμαρχος.

Σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης είχε επισημάνει απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση του δήμου ότι “Χιούμορ με αυτά τα πράγματα δεν κάνουνε διότι μπορεί να βρεθεί ένας τρελός και να το κάνει πράξη θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές”.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι δεν θα επιτρέψουμε ο δήμος να γίνει έρμαιο των θιασωτών της βίας, που δεν θέλουν το νοικοκύρεμα του δήμου.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία δύο χρόνια, με την έναρξη της θητείας της νέας διοίκησης, στον δήμο συμβαίνουν διαρκώς, περιστατικά βανδαλισμών δημοσίων χώρων (εμπρησμοί κάδων), καταλήψεις, και τώρα και τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών με άμεσο κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές. 

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, παρά την πίεση που δέχεται, θα συνεχίσει την αναπτυξιακή πορεία που έχει χαράξει κόντρα στις φωνές της μιζέριας και της οπισθοδρόμησης, οι οποίες μέρα τη μέρα αποδεικνύεται πως γίνονται και πιο επικίνδυνες. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.