ΓΛΥΦΑΔΑ

Γλυφάδα: Πρώην δήμαρχοι καταδικάστηκαν για δωροδοκία και δωροληψία

1 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016, 00:56

 Ο επίλογος της πολύκροτης υπόθεσης του "Συμφωνητικού Συνδιοίκησης", που τάραξε τη δημοτική ζωή της Γλυφάδας πριν από έξι περίπου χρόνια και διαμόρφωσε απ' ότι φάνηκε στη συνέχεια το τότε εκλογικό αποτέλεσμα, γράφτηκε χθες, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. 

Δύο πρώην δήμαρχοι, οι Κώστας Κόκκορης και Στέλιος Λανδράκης καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών έκαστος, τη στέρηση του αξιώματος του δημοτικού συμβούλου για ένα χρόνο στον Κώστα Κόκκορη και πρόσθετη χρηματική ποινή και στους δύο.

Οι κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκαν ήταν "δωροδοκία για εκλογή" για τον Κ. Κόκκορη και "δωροληψία για εκλογή" για τον Στ. Λανδράκη. 

Το "Συμφωνητικό Συνδιοίκησης" υπέγραψαν ανάμεσα στην πρώτη και δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών του 2010, με υπόσχεση εκ μέρους του Κ. Κόκκορη εκχώρησης διοικητικών θέσεων στο Δήμο προς τους κυρίους Λανδράκη και Παπαδόπουλο (απεβίωσε λίγο αργότερα), και εκχώρηση χρηματικού ποσούσύμφωνα με τις μαρτυρίες, προκειμένου να στηρίξουν τον κ. Κόκκορη στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2010 ώστε να εκλεγεί δήμαρχος, εις βάρος του αντιπάλου του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.  

Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση. 

Την όλη διαδικασία για την παραπομπή των κ.κ. Κόκκορη και Λανδράκη σχετικά με το περιβόητο "Συμφωνητικό Συνδιοίκησης" που είχαν υπογράψει, κίνησε ο δημότης Γλυφάδας, Αναστάσιος Γιαννακόπουλος, με μάρτυρες κατηγορίας τον βουλευτή και πρώην υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Δημήτρη Καραπάνο (πρώην αντιδήμαρχο), την Δάφνη Μπίλια, (δικηγόρο και πρ. δημοτική σύμβουλο Γλυφάδας), τον εκδότη εφημερίδας και υπεύθυνο γραφείου τύπου του αποθανόντος δημοτικού συμβούλου Οδυσσέα Παπαδόπουλου,  Ηλία Κουτσώνα και του δημότη Ακύλα Τζανάκου. 

Για την ιστορία να θυμίσουμε πως στις εκλογές του 2010 υποψήφιοι για τη δημαρχία της Γλυφάδας ήταν οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κώστας Κόκκορης, Στέλιος Λανδράκης, Οδυσσέας Παπαδόπουλος, Αθηνά Λυγνού, Σταύρος Τάσσος και Φώτης Αθανάσιος. 

Στη δεύτερη Κυριακή πέρασαν πρώτος ο Μιλτάδης Βαρβιτσιώτης με ποσοστό 29,6% και δεύτερος ο Κώστας Κόκκορης με ποσοστό 26,84%.

Τελικά στις επαναληπτικές εκλογές ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχασε τη δημαρχία με διαφορά λίγων ψήφων. Έλαβε 11.206 ψήφους έναντι του αντιπάλου του που έλαβε 11.258. Δηλαδή το αποτέλεσμα κρίθηκε με 52 ψήφους διαφορά.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προσέφυγε στο εκλογοδικείο, το οποίο μείωσε τη διαφορά των ψήφων χωρίς όμως να ανατρέψει το αποτέλεσμα.


Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
GIANNAKOPOULOS ANASTASIOS 06.01.17
Τόσο ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Ν. Πινάτσης, όσο οι κατηγορούμενοι: Κώστας Κόκκορης & Στέλιος Λανδράκης, όπως και η μοναδική μάρτυρας αυτών, δικηγόρος, ΔΑΡΑ Παναγιώτα (σύζυγος του 2ου εξ αυτών), εν γνώσιν του ψεύδους και των συνεπειών του νόμου, κατέθεσαν και τα εξής οικτρά ψεύδη ενώπιον του Δικαστηρίου, προκειμένου να υποβαθμίσουν τις κατηγορίες με σκοπό την αθώωσή τους, όπως « Το επίδικο Συμφωνητικό Συνδιοίκησης και Προγραμματικής Σύγκλησης, είναι πλαστό, είναι αντιγραφή από το πρώτο Συμφωνητικό Συνδιοίκησης και Προγραμματικής Σύγκλησης, που είχε υπογράψει τον μήνα Οκτώβριο 2006 ο Λανδράκης με τον τέως δήμαρχο Γιάνη Θεοδωρόπουλο και οι υπογραφές των κατηγορουμένων είναι «κολάζ» ¨Δάρα: …οι υπογραφές μεταξύ τους είναι όμοιες και θα μπορούσε να είναι κολάζ…¨, από έγγραφα που είχαν υπογράψει οι κατηγορούμενοι στο παρελθόν ως δήμαρχοι στο Δήμο Γλυφάδας. Οι παραπάνω κατέθεσαν ότι το επίδικο συμφωνητικό είναι δημιούργημα των: Κουτσώνα Ηλία και Γιαννακόπουλου, το οποίο στην συνέχεια έδωσαν στον Βαρβιτσιώτη, ο οποίος από την βαρύγδουπη ήττα του στις εκλογές από τον Κόκκορη, έπρεπε να δικαιολογηθεί κ.λπ.»._
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.