ΑΛΙΜΟΣ

Στο πρώτο τρίμηνο του 2017 ο διαγωνισμός για την μαρίνα του Αλίμου

0 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016, 14:22
Όπως δήλωσε στο vimaonline.gr ο δήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης, "Προτεραιότητα μας είναι, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, να διασφαλίσουμε ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα σεβαστεί το περιβάλλον και θα είναι επωφελής για την περιοχή μας.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με πληροφορίες του vimaonline.gr, αναμένεται ο διαγωνισμός για την Μαρίνα του Αλίμου. Το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται ήδη στην διαδικασία της σύνταξης των τευχών του διαγωνισμού, ο οποίος είναι και μνημονιακή υποχρέωση.

Ο πρώτος διαγωνισμός είχε κριθεί άγονος, καθώς σ' αυτόν μαζί με την μαρίνα Αλίμου, είχαν προστεθεί και άλλες 2 μαρίνες (Πόρος-Ύδρα) οι οποίες έχουν πολλά νομικά θέματα και χαρακτηρίζονται ως "μη εμπορικές."

Στο αρχικό επενδυτικό σχέδιο για την μαρίνα Αλίμου, προβλεπόταν η μετακίνηση του Κολυμβητηρίου Αλίμου που βρίσκεται μέσα στον χώρο της μαρίνας. Αυτή η σημαντική παράμετρος έβρισκε αντίθετο τον δήμο Αλίμου. Μάλιστα ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης είχε θέσει βέτο στο ΤΑΙΠΕΔ, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως, για να προχωρήσει απρόσκοπτα η αξιοποίηση, θα έπρεπε το κολυμβητήριο να παραμείνει στη θέση του και να υπάρξει εκ μέρους της πολιτείας ευρύτερη συνεργασία για το επενδυτικό σχέδιο, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να έχει θετικό πρόσημο τόσο για τον επενδυτή, αλλά παράλληλα και για την τοπική κοινωνία.

Η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, ενόψει της νέας διαγωνιστικής διαδικασίας, διαβεβαίωσε ότι το κολυμβητήριο του Αλίμου δεν πρόκειται να αλλάξει θέση και πλέον ολοκληρώνεται η αναθεώρηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ώστε το Κολυμβητήριο του Δήμου να παραμείνει εντός της Μαρίνας, ενώ έχει βρεθεί και η νομική φόρμουλα για την έξωση χρηστών της μαρίνας Αλίμου, των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει αλλά αρνούνται να αποχωρήσουν προβάλλοντας νομικά προσκόμματα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος δηλώνει ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα συνεργασία του με τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, για θέματα σχετικά με τον διαγωνισμό και τα οποία θα επηρεάσουν την καθημερινότητα των δημοτών.

Όπως δήλωσε στο vimaonline.gr ο δήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης, "Προτεραιότητα μας είναι, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, να διασφαλίσουμε ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα σεβαστεί το περιβάλλον και θα είναι επωφελής για την περιοχή μας. Ότι θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα φέρει ανταποδοτικά οφέλη, όπως έχει ήδη ζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Ζητούμενο δεν είναι μόνο να πωληθεί η Μαρίνα για να αποπληρωθεί το χρέος της χώρας μας. Ζητούμενο είναι να υπάρξει προστιθέμενη αξία στην εθνική και τοπική οικονομία και ανάπτυξη με σεβασμό στην κοινωνία.
Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και τελικά ο Δήμος Αλίμου θα αποκτήσει μία Μαρίνα αντάξια της ιστορίας της πόλης μας και των προσδοκιών μας. Μιλάμε για τη μεγαλύτερη Μαρίνα της Ελλάδας. Όσο σωστότερα και γρηγορότερα προχωρήσουμε, τόσο καλύτερα θα είναι".

Η στρατηγική θέση της Μαρίνας Αλίμου

Η μαρίνα του Αλίμου είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων με 1.100 θέσεις ελλιμενισμού. Η στρατηγική της θέση ως μέρος του αστικού ιστού της Αθήνας και η μεγάλη της χερσαία ζώνη (220 στρέμματα) αποτελούν εξαιρετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για την αξιοποίησή της. Η μαρίνα σήμερα λειτουργεί κυρίως ως μαρίνα εκκίνησης για μεγάλο αριθμό μικρών επαγγελματικών ιστιοπλοϊκών σκαφών αναψυχής.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.