ΑΛΙΜΟΣ

Μέχρι το τέλος του χρόνου η δημοπράτηση της Μαρίνας Αλίμου

0 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016, 13:42

Το επενδυτικό σχέδιο για το Ελληνικό κυρώθηκε από τη Βουλή και προχωρά προς υλοποίηση , το σύνολο των παραλιών του νοτίου μετώπου δίνεται μετά από χρόνιο αίτημα στις τοπικές κοινωνίες, ωστόσο όμως, ένα ακόμα ζήτημα μένει ανοικτό, ως μνημονιακή υποχρέωση, προκειμένου να κλείσουν οι εκκρεμμότητες στο παραλιακό μέτωπο, αυτό της Μαρίνας Αλίμου.

Η δημοπράττηση της Μαρίνας Αλίμου, που είναι  μία από τις μεγαλύτερες της Μεσογείου και φιλοξενεί μικρά τουριστικά σκάφη, αναμένεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του vimaonline.gr να διεξαχθεί μέχρι το τέλος του 2016, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης τεχνικών συμβούλων για τη διενέργεια του διαγωνισμού. 

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα τη διαχείρισή της έχει το Ελληνικό κράτος. 

Η Μαρίνα του Αλίμου βρίσκεται ανάμεσα στη Μαρίνα του Φλοίσβου, ιδιοκτησίας Lamda και Dogous και στην Ολυμπιακή Μαρίνα του Ελληνικού, η οποία και επίσημα πλέον ανήκει στο επενδυτικό σχήμα της Global Investment Group η οποία αποτελείται από την Κινεζική Fosun, την Eagle Hills με έδρα το Abu Dhabi και τον Όμιλο Λάτση.

Να σημειωθεί επίσης ότι στη Μαρίνα της Βουλιαγμένης η οποία είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, μετά την πώληση του Αστέρα περιέρχεται στα χέρια της AGC Αραβικών συμφερόντων, στην οποία ποσοστό κατέχει και η Τουρκική Dogous. 

Η  παρουσία των δύο επιχειρηματικών σχημάτων στις Μαρίνες που βρίσκονται στο νότιο παραλιακό μέτωπο της Αττικής οδηγεί τη σκέψη ότι ίσως το επιχειρηματικό σχήμα Lamda - Dogous εκδηλώσει ενδιαφέρον και στη δημοπράττηση της Μαρίνας του Αλίμου. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.