ΓΛΥΦΑΔΑ

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Δικαίως ανακαλέσαμε την άδεια καντίνας στη Λ. Βουλιαγμένης

13 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013, 10:47
"Λουλούδι μυρωδάτο"... για αυτούς που ξέρουν

Από τους "ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" λάβαμε και δημοσιεύουμε απάντηση σχετική με την ανάκληση της άδειας λειτουργίας καντίνας  στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης  98-100  μετά από ανακοίνωση "γνωστού" όπως τον χαρακτηρίζει "διαχειριστή τοπικής ηλεκτρονικής εφημερίδας", με την οποία επιχειρείται να δοθεί κοινωνική διάσταση λέγοντας  πως με την απόφαση αυτή το δημοτικό συμβούλιο "οδηγεί σε αφανισμό τρεις οικογένειες".  

Από την πλευρά τους οι "ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" μιλούν για προσωπικό συμφέρον του συγκεκριμένου "διαχειριστή" και για μία σειρά προβλημάτων που δημιούργησε η λειτουργία της συγκεκριμένης καντίνας. Συγκεκριμένα αναφέρουν:  

"Το λόγο ζητάει από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Γλυφάδας, ο γνωστός διαχειριστής τοπικής ηλεκτρονικής εφημερίδας, για την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να αφαιρέσει την άδεια καντίνας επι της Λ. Βουλιαγμένης, που προφανώς είναι του άμεσου ενδιαφέροντός του. Επαναλαμβάνοντας δεικτικά τη φράση «Οι έντιμοι και ηθικοί δημοτικοί σύμβουλοι» τους κατηγορεί ότι με την απόφασή τους «οδηγούν σε αφανισμό τρεις οικογένειες». 

Γενικά προσπαθεί να δώσει κοινωνική διάσταση στην υπόθεση, κατηγορώντας ακόμα και την Τροχαία για ψευδή αναφορά του Διοικητή της, ως προς την όχληση που προκαλούσε η λειτουργία της καντίνας στην περιοχή, αφήνοντας εκτός κριτικής, προφανώς για λόγους τακτικής, τον κ. Δήμαρχο, αλλά και εκτός του κειμένου την αλήθεια για το όλο ζήτημα.

Όταν πριν δύο χρόνια τέθηκε το θέμα προσδιορισμού θέσης καντίνας στη συμβολή της Λ. Βουλιαγμένης με την οδό Γρ. Λαμπράκη, η Πρόεδρος των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ κ. Αθηνά Λυγνού αντέδρασε. Εξήγησε ότι πρόκειται για έναν απ’ τους πιο σημαντικούς κυκλοφοριακούς κόμβους της πόλης, όπου, με βάση και τον ΚΟΚ, δεν επιτρέπεται αυτή η χρήση, ότι η Λ. Βουλιαγμένης, ως Εθνική οδός, είναι αρμοδιότητας πλέον της Περιφέρειας Αττικής και ότι δεν υπάρχει εκεί ικανός σε εμβαδόν δημοτικός χώρος για να τοποθετηθεί σταθερή καντίνα και να διέρχονται ταυτόχρονα απρόσκοπτα οι πεζοί. Τελικά η Δημοτική Αρχή, αγνοώντας όλες αυτές τις επισημάνσεις, αποφάσισε με την πλειοψηφία της να προσδιοριστεί η θέση και προχώρησε στην συνέχεια στην έκδοση της άδειας. Ποια ήταν τα αποτελέσματα αυτής της απόφασης;

- Η καντίνα τοποθετήθηκε, όχι στη συμβολή των οδών, όπου ήταν αδύνατον έτσι και αλλιώς, αλλά στο ύψος των αριθμών Λ. Βουλιαγμένης 98 - 100.

• Επειδή εκεί το πεζοδρόμιο είναι πλάτους 1,50 μέτρων η καντίνα τοποθετήθηκε εντός του χώρου της μεγάλης νησίδας – παρτεριού, καταστρέφοντας 60 και πλέον τετραγωνικά μέτρα πρασίνου.

• Εκεί τοποθετήθηκαν, όχι μόνο η σταθερή καντίνα, όπως προέβλεπε η άδεια, αλλά και πέντε ψυγεία με διάφορα προϊόντα, καρέκλες και γενικά η αίσθηση ήταν ότι σιγά - σιγά δημιουργείται στο χώρο αυτό ένα αυθαίρετο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

• Την αίσθηση αυτή ενίσχυσε το γεγονός ότι, ενώ η χορηγηθείσα άδεια του Δήμου προέβλεπε λειτουργία καντίνας προς πώληση ροφημάτων – γλυκισμάτων – αναψυκτικών και τυποποιημένων προϊόντων, ο ιδιοκτήτης «προέβαινε στην έψηση και πώληση σουβλακίων και λουκάνικων», σύμφωνα με την έκθεση του Αστυνομικού Τμήματος Γλυφάδας.

• Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19/2/13, ο ιδιοκτήτης της καντίνας χρωστούσε μέχρι τότε στο Δήμο Γλυφάδας, από τη μη καταβολή του αναλογούντος τέλους χρήσης κοινόχρηστου χώρου, το ποσό των 19.360 €!!!

Μετά από όλα αυτά και την όχληση που προξενούσε στην περιοχή, ήταν φυσικό επακόλουθο να προκληθεί η αντίδραση ιδιοκτητών των παρακείμενων καταστημάτων και κατοίκων της περιοχής, να κατατεθούν στη Δήμο έγγραφα της Τροχαίας που ζητούσαν την επανεξέταση της άδειας λειτουργίας της καντίνας και να ληφθεί τελικά, δικαίως, στις 19/2/13, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάκληση της άδειας. Το ζήτημα όμως αυτό έχει ευρύτερες διαστάσεις, γι’ αυτό εκδίδουμε και το Δελτίο Τύπου, γιατί άπτεται της γενικότερης λογικής της Δημοτικής Αρχής και ειδικότερα του κ. Δημάρχου για τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων".

Σχόλια Αναγνωστών

13 Προσθήκη σχολίου
Ματρόντζος Σταύρος 03.04.13
Αυτά φίλε Γιώργο δε τα ξέρει μόνο ο Παραλίας αλλά ο πιό πολύς κόσμος στη Γλυφάδα.Αν διαβάσεις σε άλλο δημοσίευμα εδώ στο vima σχόλιο ενός σοβαρού συναναγνώστη μας που υπογράφει Αναστ.Γιαννακόπουλος,πρόσφατα σε ένα δικαστήριο που δικαζότανε αυτός ο λιγούρης-απατεώνας εκδότης,πήγανε και τον στηρίξανε δύο δημοτικοί σύμβουλοι προσκείμενοι στην σημερινή πλειοψηφία του δήμου.Αν αυτά που γράφει αυτός ο συναναγνώστης μας είναι σωστά,να γιατί αυτό το υποκείμενο κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερο.......
Απάντηση
ΓΙΩΡΓΟΣ Κ. 03.04.13
Ο παραλίας σίγουρα τον γνωρίζει καλα, όπως γνωρίζει και τα πράγματα στο Δήμο και ποιοι τόσα χρόνια τον χαρτζιλικώνουνγια να υπάρχει ως ...εκδότης ...και να κάνει τα παιχνίδια του με εκβιασμούς και χυδαιολογίες στις βρωμοφυλλάδες του.Μιά του κλέφτη, δυο του κλέφτη τρεις και την κακή του μοίρα.η αλλιώς όπως έστρωσε κοιμάται. Τα λεφτά να πληρώσει στο Δήμο, αυτά που χρωστάει δηλαδή. Ειναι μακρυά οι εκλογές για να τα πάρει απο τους υποψήφιους........
Απάντηση
ΖΙΖΑΝΙΟΝ 02.04.13
Ο ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΝΔΡΑΚΗ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΟΥΝΕ ΑΡΑΓΕ;;;;ΕΠΙΣΗΣ,ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΒΑΚΚΑ,ΠΑΡΑΓΙΟΥ,ΤΣΑΜΠΗΡΑ,ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ,ΣΑΚΚΟΥ;;;..........
Απάντηση
Προποτζής 02.04.13
ΣΩΣΤΟΣ Ο ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΣ!!!!!
Απάντηση
Παραλίας 02.04.13
Εντάξει,συμφωνούμε όλοι και όλες πως πρόκειται για έναν απατεώνα-εκβιαστή-αρχιτεμπέλη-φοροφυγά-φεσαδόρο-φυγόδικο-κοπρόσκυλο και μόνιμο υβριστή,συκοφάντη,ψεύτη και αρχικοπρόσκυλο γενικώς.Όμως,για να είναι έξω από τον κορυδαλλό,για να στήνει"καντίνες",για να κάνει όλα αυτά τα παράνομα αυτός ο χαμένος τύπος και μέσα σ'όλα αυτά να το παίζει και"δημοσιογράφος-εκδότης"(!!),δε φταίει μόνο ο ίδιος βέβαια.Την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουνε και όσοι δήμαρχοι,αντιδήμαρχοι,δημοτικοί σύμβουλοι και άλλοι τέτοιοι παρατρεχάμενοι γύρω από το δημαρχείο,όλα αυτά τα χρόνια του δίνουνε γήπεδο να..."παίζει"!Μερικοί μάλιστα,πήγαιναν και στα δικαστήρια και τον βοηθούσαν να την γλιτώνει!!..........
Απάντηση
κωστας γλυφαδιωτης 31.03.13
Εχεις δίκιο Πέτρος αλλά ο συγκεκριμένος είναι χειρότερος απ'οτι μπορείς να φανταστείς.
Απάντηση
Πετρος Π. 31.03.13
Μπράβο στους συμβουλους μας καλά εκαναν και του πηραν την αδεια. Πρεπει να προστατεψουν το δημοτικο συμφερον αλλα αν ο πατερας ειναι λαμογιο δεν σημαινει οτι ειναι και το παιδι του το ιδιο.
Απάντηση
κωστας γλυφαδιωτης 31.03.13
Αφήστε vimaonline να δημοσιοποιηθούνε τα ονόματα των λαμόγιων
Απάντηση
κωστας γλυφαδιωτης 31.03.13
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος  βρίζει αυτούς που τόσα χρόνια τον συντηρούσαν,του δανείζανε γιατί τον λυπόντουσαν, τον ξελάσπωναν διαρκώς και συνεχώς και εκβίαζε ανθρώπους στο δήμο με αντάλλαγμα χρηματα μεσω της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ εφημεριδας του.Ο άνθρωπος αυτός έπρεπε να είναι μες στη φυλακή με τόσες παρανομίες που έχει κάνει το ίδιο και ο γιός του .Να μας πούνε ποια τράπεζα δανείζει 50.000 ευρω χωρίς φορολογική ενημερώτητα αφού χρωστάνε ΚΑΙ στην εφορία πανω απο 50.000 ευρω. Ζούνε εις βάρως των άλλων, δεν ξέρουν τι θα πεί κοπιάζω και μοχθώ για να ζήσουν αξιοπρεπώς.Με λίγα λόγια είναι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.Ντροπή σας
Απάντηση
ΓΙΩΡΓΟΣ Κ. 31.03.13
ΦΥΛΑΓΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΠΕΛΑ ΣΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ.ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ.
Απάντηση
PANTELIS KALANTZIS 31.03.13
NA MAS PEI ONOMASTIKA TIS TREIS OIKOGENEIES POY BRETHIKAN STON DROMO O ARXIPSEYTAROS O YPOKRITIS (TA GRAFW AYTA GIATI H MIA EIMAI EGW KATAXRASTHKAN LEFTA APO MENA ME TON YIO TOY GIA NA FTIAKSOYN THN KANTINA) ALHTES
Απάντηση
ΑΛΕΞ 28.03.13
Σωστή απόφαση για να γλυτώσουν τα παιδιά τις κόντρες στην Βουλιαγμένης. Να την πάνε σε άλλο χώρο στη Γλυφάδα.
Απάντηση
ΓΙΩΡΓΟΣ Κ. 27.03.13
ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΝΤΙΝΑΣ ΣΤΗ Λ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΧΩΡΟ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ; ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.