ΑΡΘΡΑ

Κώστας Δημ. Χρονόπουλος

Αρθρογράφος - Σχολιογράφος  

Σημαιοφόροι Αποσύνθεσης

0 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017, 12:16

- Στη χώρα των θλιβερών μετριοτήτων και των ολοστρόγγυλων μηδενικών, τι άραγε νόημα έχει η επιβράβευση των μαθητών, το κράτημα / έπαθλο στις παρελάσεις, των σημαιών;

- Φαίνεται πως η διαιώνιση αυτών των εθίμων των "αναχρονιστικών" δεν συνάδει με τις ισοπεδωτικές αντιλήψεις των φρικιών, αλλά με όσους τα εκλαμβάνουν ως... ρετσινιά ή χολέρα "οπισθοδρομικών" ρατσιστών, που επιδιώκουν την επιβολή ψυχικών τραυματισμών (!).

- Η κατάργηση κάθε αξιολόγησης και επιβράβευσης τίθεται εκ ποδών. Η πρόοδος και η καταξίωση διασφαλίζεται μόνον μέσω στρεβλών επιλογών, αφού επικροτείται η πρακτική των ήσσονων προσπαθειών, των καταλήψεων και των προπηλακισμών των καθηγητών.

- Προδήλως μια και γίναμε πολυπολιτισμένοι, λόγω συγκυριών, θα πρέπει  συνακόλουθα;- να γίνουμε και ΠΟΛΥΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ αναφανδόν. Να υποστείλουμε το έπαθλο της Σημαίας χάριν ιδεοληψιών και να ταξιδεύουμε /παρελαύνουμε με Σημαίες -κομματικών - ευκαιριών.

-Διαφωνίες έντονες ανάμεσα στα κοπάδια των ΚΟΜΜΑΤΟΜΑΝΤΡΙΩΝ . Θα βρεθεί άραγε η χρυσή τομή για το καλό όλων, και των παιδιών; Μοιάζει δύσκολο κάτι τέτοιο, εκτός στοχεύσεων εφικτών. Ιδού όμως μία πρόταση (πέραν διαπιστώσεων και ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΩΝ).

Πρόταση:
- Οι σημαιοφόροι να μην είναι άριστοι, λόγω βαθμολογιών, ούτε οι τυχεροί κληρώσεων και των (ποιητική αδεία ο πληθυντικός) λοταριών.  Αλλά όποιοι (κακοί ή, μέτριοι), βελτιώθηκαν πέραν προσδοκιών.  Αυτοί πράγματι αξίζουν να τύχουν διακρίσεων τιμητικών. 

- Ουσιαστικά προκρίνω /προτείνω έναν συγκερασμό πραγμάτων διαφορετικών, προκειμένου, αφ' ενός να επιβραβευτούν οι αγώνες (κάποιων άλλων) παιδιών, αφ' ετέρου να διασφαλιστεί η συνέχιση της απέχθειας (για τους άριστους) των "Αριστερών" (!). Στόχευσή μου η διατήρηση της συνοχής των - εν αποσυνθέσει - κοινωνικών ιστών.

ΥΓ:  Ας καταφύγουμε λοιπόν στη λύση τέτοιων μεθόδων εναλλακτικών.
(Εννοείται ότι αποκλείω το να φορούν... κουκούλα οι παραστάτες, άνευ διακριτικών).
Ίσως έτσι να απαλλαγούμε από τον βραχνά των προτεινόμενων καινοφανών (εξ)αλλαγών  εκ μέρους των ΚΟΜΜΑΤΟΠΛΗΓΙΚΩΝ , κενόδοξων, κενολόγων, κενοσόφων "πολιτικών".

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.