ΑΡΘΡΑ

Κώστας Δημ. Χρονόπουλος

Αρθρογράφος - Σχολιογράφος  

Φως από ΔΕΗ;

0 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, 12:05

Μακάρι να μας φωτίσει /δώσει φώτιση το περιστατικό της ΔΕΗ.
Το ζήτημα δεν είναι τωρινό. Χρονολογείται από τότε δυστυχώς που το "Π.Σ" = Πολιτικό Σύστημα και ο Κοινοβουλευτισμός εκφυλίστηκαν, υποχώρησαν και παραχώρησαν την θέση τους στο "Κ.Σ"= Κομματικό Σύστημα και τον Κομματισμό. Έκτοτε το ύψιστο χρέος /καθήκον του κάθε βουλευτή /ΕΘΝΟΓΟΝΕΑ είναι απαρέγκλιτα προς το κόμμα του. Όχι προς τον λαό, την Πατρίδα (!).

Αυτή η παρακμιακή εξέλιξη έγινε αποδεκτή -λόγω μιθριδατισμού - από τους ιθαγενείς. Πρώτα το Κόμμα! Έχω κατ' επανάληψη ασχοληθεί επισημαίνοντας τους - προφανείς άλλωστε - κινδύνους.

Επανέρχομαι -και θα το συνεχίσω όσο δεν διορθώνεται - στο θέμα εξ' αφορμής πρόσφατου περιστατικού εν ενεργεία Υπουργού. Εισαγωγικά σημειώνω πως η στόχευση του άρθρου δεν είναι πολιτική (αφού δεν κάνω πολιτική ως οπαδός ...ουδενός κόμματος), αλλά επειδή θεωρώ ότι δεν έχει γίνει αντιληπτή, από τους περισσότερους - κόσμο, ΜΜΕ, φορείς, "Πολιτικούς", η σοβαρότητα της κατάστασης. Το απαράδεκτο φαινόμενο της κομματικής πειθαρχίας /αφοσίωσης. Με βαρείς χαρακτηρισμούς, υπονοούμενα, κ.ο.κ ο κος Υπουργός καταφέρεται εναντίον της ύποπτης, εθνικά επιζήμιας κυοφορούμενης, από την ίδια την κυβέρνησή του, πώληση της ΔΕΗ. Παρά ταύτα (ύψιστο κομματικό καθήκον γαρ) θα το ψηφίσει (;)....

Η υπόθεση προσφέρεται για πανεύκολο σχολιασμό, επιθεώρηση, ηθικολογία, πολιτικολογία, οικτιρμό.

Φρονώ όμως πως δεν θα βοηθήσει -πλην διασκέδασης, εκτόνωσης ή ψηφοθηρίας - ουσιαστικά. Αυτό που πρέπει να γίνει επιτέλους κάποτε είναι αλλαγή νοοτροπίας!
Αν προσπαθήσουμε - ΚΟΜΜΑΤΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΚΟΜΜΑΤΟΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ, ΚΟΜΜΑΤΟΠΛΗΓΙΚΟΙ, ΜΜΕ, οι πάντες - να προτάξουμε το γενικό κοινωνικό, κρατικό, εθνικό συμφέρον, του κομματικού , τότε (και μόνον τότε !) υπάρχει ελπίδα.

Αν δεν χαρακτηρίζεται "προδότης" ο κάθε βουλευτής όταν διαφωνεί με το κόμμα του, ψηφίζει κατά συνείδηση και έχει συνέπεια λόγων και έργων του, αν δεν πέφτουν οι Κυβερνήσεις επειδή κάποιο νομοσχέδιο τους /απόφαση καταψηφίστηκαν, τότε πολλά θα αλλάξουν.

ΥΓ1: Ποιό λοιπόν το νόημα να τα βάλει κανείς με τον συγκεκριμένο;
Είναι απλώς ένα τυπικό, αξιοθρήνητο παράδειγμα θύματος ενός ελεεινού "Κ.Σ" το οποίο έτσι λειτουργεί. Εξευτελίζει: τους ίδιους τους ανθρώπους του, τους μεταχειρίζεται, τους αναγκάζει να μετατρέπονται σε άβουλα όντα (αν βέβαια επιλέξουν -ελεύθερα; - να βολεύονται και όχι να βουλεύονται). Τον λαό των ιθαγενών τον εκμαυλίζει, τον εξαχρειώνει, τον εξαπατά. Εκεί στην ουσία, στην αιτία πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας. Η συνηθιζόμενη ενασχόληση με (υπουργικό ή βουλευτικό) αιτιατό είναι άσχετη, άτοπη, αποπροσανατολιστική, αδιέξοδη!

YΓ2: Καλό Πάσχα και καλή φώτιση σε όλους μας


 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.