ΑΡΘΡΑ

Κώστας Δημ. Χρονόπουλος

Αρθρογράφος - Σχολιογράφος  

Κατάργηση "Ασύλου"

0 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017, 18:12

Το μπάχαλο συνεχίζεται / εντείνεται και διευρύνεται.
Το κέντρο της πόλης αναστατώνεται, ΜΜΜ καίγονται, συλλήψεις (εθιμοτυπικές /γνωριμίας - ή μήπως και... αναγνώρισης;) γίνονται και -παραδοσιακά - οι συλλαμβανόμενοι αφήνονται ελεύθεροι (!).
Προφανώς και έχουν κουράσει οι εδώ και δεκαετίες περιγραφές, αναφορές, τηλεοπτικές εικόνες, ανησυχίες κ.ο.κ.
Η κατάσταση δεν βελτιώνεται, βαίνει επιδεινούμενη !...
Προσωπικά έχω αρθρογραφήσει αρκετές φορές και μάλιστα - όπως το συνηθίζω - έχω προτείνει και λύσεις. Κάποιες και με καυστικό χιούμορ στην απέλπιδα προσπάθειά μου  να συγκινήσω τους (εκάστοτε) ΑΡΜΟΔΙΟΑΝΑΡΜΟΔΙΟΥΣ  Υπευθυνοανεύθυνους Κρατούντες. Ουδέν αποτέλεσμα.
Αν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι:
- "Τα παιδιά "/"Γνωστοί   Άγνωστοι Αγωνιστές " εμπρηστές κ.ο.κ δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν το θεάρεστο έργο τους.
- Απαιτούν να οικειοποιούνται μέρος / αίθουσες του Κτηρίου του Πολυτεχνείου  για "έρευνες και επιστημονικές μεθόδους κατασκευής εμπρηστικών μηχανισμών / βομβών κ.α".
- Αναγορεύουν ως ορμητήριο, κατ' εξοχήν, το Πολυτεχνείο για τις εξορμήσεις εκτόνωσης και τιμωρίας / ανατροπής του "Συστήματος".
- Θεωρούν και δικαίως, λόγω χρησικτησίας, τα Εξάρχεια ως Κράτος (εν Κράτει) τους = ΕΞΑΡΧΙΣΤΑΝ. Άβατο για την Αστυνομία, τις Κρατικές Αρχές.
- Προσπαθούν με κάθε τρόπο, κάποτε... άκομψο, καταστροφικό (ιδιωτικών ή δημόσιων περιουσιών) ή και εγκληματικό (τραυματισμοί, ενίοτε θανάσιμοι) να πουν πως ή αλλάζουμε (εμείς), το Σύστημα Εξουσίας μας, ή συνεχίζουν ανελέητα (εκείνοι) το θεάρεστο έργο τους.
Τίθεται, κατόπιν των παραπάνω, το αμείλικτο ερώτημα:
Τί  (πρέπει  να) κάνει η "Συντεταγμένη Πολιτεία"; Το... "Φερόμενο  ως Κράτος μας" ;
Υποχωρεί, κωφεύει, συμπορεύεται ή αντιδρά πραγματικά;
 
Μέχρι τώρα είναι... ωσεί παρόν. Παρακολουθεί αμέτοχο την αυξανόμενη μπαχαλοποίηση.
Διαπιστώνοντας το γεγονός είχα - μεταξύ άλλων - συστήσει την επίσημη, ισότιμη αναγνώριση (όπως συμβαίνει πχ με το Βατικανό) του ΕΞΑΡΧΙΣΤΑΝ  ως ανεξάρτητου Κράτους, εντός των πλαισίων του υφιστάμενου "φερόμενου ως Κράτος " μας.
Πιστεύω πως αυτό θα διευκόλυνε, μέσω Πρεσβειών, την ειρηνική, πολιτισμένη, διακρατική διευθέτηση των διαφορών, με πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού.
Αλλά και τον τερματισμό χρονίζουσας αντιπαλότητας. (Σ.Σ Επιβεβλημένη η ομαλή ανταλλαγή πληθυσμών και Κρατικών Υπηρεσιών, Τραπεζών κλπ).
Αναμένοντας την αποδοχή της πρότασής μου, σκέφτηκα να προτείνω και κάτι ακόμα: Κατάργηση του Ασύλου (στην επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση). Κοντεύει μισός αιώνας από τότε που -άσκεφτα - καθιερώθηκε συνταγματικά το περιώνυμο "Άσυλο" ελεύθερης διακίνησης ιδεών, ερευνών, φοιτητικών προβληματισμών. Σταδιακά εκφυλίστηκε σε διαβόητο "Άσυλο Ανιάτων": διδασκόντων, διδασκόμενων, αναρχοαυτόνομων περαστικών περιθωριακών. Εξειδικευμένο εργαστήριο κατασκευής βομβών, χώρος καταλήψεων, διακίνησης ναρκωτικών , παντοειδών "ΑΣΥΛΙΤΩΝ" αλητών - ημεδαπών και αλλοδαπών - οι οποίοι ανακουφίζονται μετατρέποντας το χώρο του Πολυτεχνείου σε δημόσιο αφοδευτήριο (!). Ντροπή!...
 
ΥΓ: Στο μεταξύ - και για να αποφευχθεί η δημιουργία ψυχικών τραυμάτων στις τρυφερές ψυχούλες των "παιδιών" - να τους χτίσουν κάπου ένα δικό τους "Χώρο Ασυλίας" ώστε: να εκτονώνονται, να δημιουργούν, να κατοικοεδρεύουν, με την ευχή και την προσδοκία, αλλά και συμφωνία, πως δεν θα καταλαμβάνουν άλλα δημόσια κτήρια.
 
   Ουδείς - με εξαίρεση το Κ.Σ (=Κομματικό Σύστημα) και ΜΙΘΡΙΔΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ  συνέλληνες - επιθυμεί κάτι τέτοιο.
   Γι' αυτό ακριβώς και συνεχίζουμε !...
   

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.