ΑΡΘΡΑ

Γ. Παπαδόπουλος-Τετράδης

Ο Γ. Παπαδόπουλος-Τετράδης είναι ο πρώην "Καιρός" της Ελευθεροτυπίας ο οποίος καυτηριάζει με τον δικό του τρόπο την πολιτική επικαιρότητα.

Ο κ. Γαβρόγλου, οι έμποροι ναρκωτικών, οι βιαστές και οι τζαμπατζήδες καθηγητές

0 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017, 10:20

«Ο υπουργός Παιδείας είναι υπέρ των ναρκωτικών στα πανεπιστήμια;» με ρώτησε η γυναίκα μου διαβάζοντας ειδήσεις στο tablet. «Θεωρητικώς όχι» απάντησα. «Τότε γιατί αποδοκίμασε τη Σύγκλητο του Αριστοτέλειου, που ζήτησε ομόφωνα την επέμβαση εισαγγελέα και αστυνομίας εναντίον των εμπόρων ναρκωτικών μέσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης;»
ξαναρώτησε. «Γιατί δεν του περνάει από το μυαλό ότι αν ζούσαμε σε ευνομούμενο κράτος θα είχε κατηγορηθεί αυτεπάγγελτα για έμμεση υποβοήθηση σε διακίνηση ναρκωτικών και άλλα 10 αδικήματα» είπα.

«Και αφού τα Πανεπιστήμια είναι αυτοκέφαλα έχει δικαίωμα να κρίνει τις αποφάσεις τους;» ξαναρώτησε. « Να κρίνει ναι. Να παρεμβαίνει όχι» είπα. «Τότε γιατί δεν έκρινε αμέσως και το ίδιο αυστηρά έως καθόλου τις δυο εκτροπές στα Πανεπιστήμιο της Πάτρας και της Δυτ. Μακεδονίας;» επέμεινε.

Για όσους δεν το πήραν είδηση, στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας πιάστηκαν 106 φοιτητές της Διοίκησης Επιχειρήσεων (!) να έχουν αγοράσει και γράψει όλοι την ίδια πτυχιακή και αποκλείστηκαν από τις εξετάσεις της περιόδου με απόφαση του Τμήματός τους. Σκέψου τι διοίκηση επιχειρήσεων θέλουν να ασκήσουν όταν αποφοιτήσουν! Αν και οι περισσότεροι θα χτυπήσουν καμιά θέση στο Δημόσιο, που η διοίκηση των επιχειρήσεών του ασκείται με γνώμονα τις προσλήψεις και όχι τα κέρδη. Πληρώνουν τα κορόιδα οι πολίτες.

Για την υπόθεση ο υπουργός δήλωσε ότι «εγείρει θέμα ηθικής και ακαδημαϊκής τάξεως», στο οποίο καλώς αντέδρασαν οι αρχές του πανεπιστημίου. Αγνοεί ίσως ότι η ποινή που επιβλήθηκε ήταν χάδι. Γιατί στα ξένα πανεπιστήμια η λογοκλοπή είναι σοβαρό αδίκημα που ξεπερνάει τα όρια μιας φοιτητικής ή ακαδημαϊκής … παραβατικότητας. Και τιμωρείται με αποβολή από το Ίδρυμα!

Και είναι χάδι οι ποινές γιατί τι πιο φυσιολογικό από το να αγοράζουν έτοιμες πτυχιακές οι φοιτητές! Το κάνουν εδώ και χρόνια, αλλά κανένας δεν ασχολείται από τους υπουργούς … των μεταρρυθμίσεων και από τους καθηγητές των επαναστάσεων. Η υπόθεση της Πάτρας πιάστηκε γιατί ήταν πρωτοφανώς μαζική και εξόφθαλμη. Οι περισσότερες από τις υπόλοιπες εδώ και χρόνια περνάνε κανονικά. Μερικές, που αφορούν και μέλη ΔΕΠ, έχουν καταγγελθεί στο παρελθόν στον Τύπο, αλλά τίποτε δεν άλλαξε.

Ο υπουργός, όμως, είναι οπαδός του μέτρου και του ελαμωρετώρα. Πάλι καλά που δεν έκανε δήλωση συμπαράστασης στα καημένα τα παιδιά, που η κρίση και ο καπιταλισμός τους έχει κόψει την όρεξη για διάβασμα! Θα το έκανε ίσως αν δεν συμπαραστέκονταν στους κλέφτες οι φοιτητικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που τα κόμματά τους έχουν κάνει την Παιδεία το ερείπιο που βλέπουμε σήμερα. Σε συνεργασία με καθηγητές και πρυτάνεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά, ο υπουργός δεν είπε κουβέντα για το σκάνδαλο ευνοιοκρατίας στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας. Εκεί, η Σύγκλητος αποφάσισε τα παιδιά του διδακτικού προσωπικού να συμμετέχουν σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα χωρίς να πληρώνουν, όπως οι υπόλοιποι φοιτητές! Υπ όψιν ότι η συμμετοχή του κάθε φοιτητή στο πρόγραμμα αγγίζει τα 3.000 ευρώ!!

Το επιπλέον ανατριχιαστικό και εξοργιστικό είναι που η καθηγήτρια Σοφία Ηλιάδου- Ταχου ενοχλήθηκε κι όλας που αναμίχθηκε το όνομά της, είπε ότι δεν υπάρχει ρουσφέτι αλλά «μια συναδερφική χειρονομία» για την οποία… ευχαρίστησε την εισηγήτρια (!) και αντεπιτέθηκε λέγοντας ότι «η πρόταση υπερψηφίστηκε νόμιμα και οι δημοκρατίες σέβονται την αρχή της πλειοψηφίας»!!! Καθηγητής πρότυπο για σημερινούς φοιτητές και αυριανούς πολίτες!!!

Τον υπουργό Παιδείας κ Γαβρόγλου τον ενόχλησε όμως, που η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφάσισε επιτέλους να εφαρμόσει τον νόμο, που έχει υπογράψει και ο ίδιος. Και που δίνει το δικαίωμα στις πρυτανικές αρχές να ζητάνε την επέμβαση εισαγγελέα και αστυνομίας όταν στα πανεπιστήμια διαπράττονται κακουργήματα! Εκτός αν τον υπέγραψε με τη βεβαιότητα ότι δεν θα εφαρμοστεί!

Πιθανώς. Γιατί ο ίδιος δήλωσε στο επίσημο κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο κι όλας (!) (τόσο ενοχλήθηκε), ότι «πρέπει να μας προβληματίσει η κίνηση του ΑΠΘ γιατί για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση (!) συγκροτούμε μια επιτροπή (!) αντιμετώπισης της … παραβατικότητας (τα κακουργήματα είναι επιπέδου… παραβατικότητας) για τη σύνταξη ενός …πλαισίου λειτουργίας αυτών των πραγμάτων»! Δηλαδή, χρονοβόρα θεωρητικά μπαρμπούτσαλα.

Επιπλέον, είχε το θράσος να κατηγορήσει τους πρυτάνεις, που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έσπρωχνε επί χρόνια στην ανοχή και τη συγκάλυψη, ότι εκείνοι άφησαν το πρόβλημα της παραβατικότητας να κακοφορμίσει!!

Και ρωτάω εγώ ευθέως: Ποιος τους βρήκε όλους αυτούς τους εξωγήινους και τους έφερε για υπουργούς στο πιο σημαντικό υπουργείο μιας χώρας; Ή μήπως τους βάζουν επίτηδες για να συντηρείται ο συντεχνιασμός, ο νεποτισμός, η σαπίλα και η διαπλοκή με την παρανομία και τη διαφθορά στα πανεπιστήμια; Την οποία εκμεταλλεύονται τα κόμματα;

Δεν ξέρω αν το έμαθε ο υπουργός, αλλά η εμπορία ναρκωτικών, όπως και ο βιασμός είναι κακουργήματα. Και καταγγέλλονται και τα δύο στο χώρο του ΑΠΘ. Εκτός αν ο υπουργός ανησυχεί μήπως ξεθαρρέψουν και άλλες πρυτανικές αρχές και αποφασίσουν να καθαρίσουν τα Πολυτεχνεία και τα Πανεπιστήμια από κάθε καρυδιάς καρύδι που τα’ χει μετατρέψει σε άβατα για τους φοιτητές.

Και δεν είναι λίγοι στην κυβέρνηση που ανησυχούν μ αυτό το ενδεχόμενο.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.