ΑΡΘΡΑ

Γ. Παπαδόπουλος-Τετράδης

Ο Γ. Παπαδόπουλος-Τετράδης είναι ο πρώην "Καιρός" της Ελευθεροτυπίας ο οποίος καυτηριάζει με τον δικό του τρόπο την πολιτική επικαιρότητα.

Ποιοι σαμποτάρουν στην κυβέρνηση τις ταμειακές μηχανές;!

0 9 ΜΑΙΟΥ 2017, 10:35

Mετά το Ινστιτούτο της Φλορεντίας για τις τηλεοπτικές άδειες η κυβέρνηση έχει βρεί το κρατίδιο του Βραδεμβούργου για τις ταμειακές μηχανές στις επιχειρήσεις! Στην πραγματικότητα, ένα αόρατο χέρι καθυστερεί τη σύνδεσή τους με την εφορία μέσω TAXIS.

Οι μηχανισμοί ελέγχου στο δημόσιο είναι διάτρητοι. Άλλοι λαδώνονται και άλλοι υπερασπίζονται θεσούλες αντί να υπερασπίζονται τα δημόσια έσοδα και το χτύπημα της φοροδιαφυγής.

Σ αυτή την κατηγορία υπάγονται και οι ταμειακές μηχανές στις επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μεταφορά τεχνογνωσίας από το Βραδεμβούργο στην Ελλάδα για την εφαρμογή ενός μηχανισμού ασφάλειας των ταμειακών μηχανών ώστε να μηδενίζεται η πιθανότητα «πειράγματός τους» εκ μέρους των επιχειρήσεων.

Έλα, όμως, που οι ταμειακές μηχανές νέας τεχνολογίας από το 2013 έχουν δυνατότητα αυτόματης σύνδεσης με το TAXIS, που το κράτος δεν έχει ενεργοποιήσει ποτέ!

Και το ερώτημα ορθώνεται καθαρό: Γιατί η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην απευθείας σύνδεση μηχανών και TAXIS για να ελέγξει τα κρατικά έσοδα και τη φοροδιαφυγή, ενώ αντίθετα καταφεύγει σε αναθέσεις αμφίβολης χρησιμότητας σε υπηρεσίες του εξωτερικού;

Ποιος έχει προχωρήσει σ αυτές τις αναθέσεις και τι κοστίζουν στους πολίτες; Υπάρχει διαγωνισμός ή απ ευθείας ανάθεση στην κυβέρνηση ή σε φορέα του γερμανικού κρατιδίου για μια εφαρμογή που η τεχνολογία έχει λύσει εδώ και χρόνια;

Επιπλέον, πώς ανατίθεται ένα έργο σε μια γερμανική εποπτεία τη στιγμή που οι προδιαγραφές αυτής της εποπτείας εφαρμόζονται ήδη στην Ελλάδα από το 2013 που εισάγονται στη χώρα οι νέες ταμειακές μηχανές!

Και εφαρμόζονται με απόφαση του υπουργείου Οικονομιών σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο και φορείς της αγοράς και με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενσωματωμένες στο ελληνικό φορολογικό δίκαιο από το 2012!!

Κορυφαίο: Μετά από όλα αυτά έχει εγκατασταθεί στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και server για τη συλλογή, καταχώρηση και επεξεργασία των συναλλαγών των φορολογικών ταμειακών μηχανών!

Ποιος, λοιπόν, φρενάρει και καθυστερεί με μπαλαφάρες τύπου ινστιτούτου Φλωρεντίας τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το TAXIS ώστε να χτυπηθεί ένα μέρος της φοροδιαφυγής;

Ποιος διαιωνίζει την ύποπτη υπουργική απόφαση του 2014 που απαλλάσσει τους ελεύθερους επαγγελματίες από την έκδοση αποδείξεων μέσω ασφαλών φορολογικών συστημάτων;

Ποιος διαιωνίζει την αποφυγή έκδοσης αποδείξεων, ποιος προωθεί τις απλές χειρόγραφες αποδείξεις που δεν λένε τίποτε και τα απλά χειρόγραφα ή μηχανογραφικά χωρίς καμιά διασφάλιση τιμολόγια ή δελτία αποστολής της χοντρικής που μπορούν να αλλοιωθούν εκ των υστέρων;

Σε ποια κυκλώματα υποκύπτει η κυβέρνηση στερώντας από το δημόσιο ταμείο έσοδα εκατομμυρίων; Ποιους εξυπηρετεί βοηθώντας τη φοροδιαφυγή; Διεφθαρμένες συντεχνίες της υπαλληλίας ή επιχειρηματικά συμφέροντα;

Κατά τα άλλα κυνηγάμε τη φοροδιαφυγή. Του κυρ Αντώνη του καστανά στη Θεσσαλονίκη!

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.